Reikės:
250 ml tamsaus alaus
250 g sviesto
75 g nesaldintos kakavos
300 g cukraus
140 ml grietinės
2 didelių kiaušinių
2 šaukštelių kepimo miltelių
275 g miltų
šiek tiek vanilės esencijos
Sviestą sudedame į storadugnį puodą ir tirpiname. Į sviestą supilame alų, sviestui ištirpus nukaičiame. Suberiame kakavą ir cukrų, išmaišome.
Grietinę sumaišome su kiaušiniais ir šiek tiek paplakame. Supilame į alaus mišinį. Pabaigoje suberiame miltus, kepimo miltelius ir vanilės esenciją. Gerai išmaišome.
Į kepimo skardą sudedame keksiukų popierėlius, 2/3 jų pripildome paruoštos tešlos. Kepame apie 17-20 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tikriname pagaliuku - kai jis sausas, keksiukai iškepę.
Kremui reikės:
250 g maskarponės sūrio
250 ml riebios plakamos grietinėlės
2-3 šaukštų „Poema" likerio (nebūtinai)
Cukraus pagal skonį (maždaug 6 šaukštų)
Sūrį su grietinėlę bei cukrumi sudedame į indą ir plakame mikseriu iki standumo. Supilame likerį ir dar šiek šiek paplakame.
Atvėsintus keksiukus dekoruojame kremu naudodami konditerinį maišelį su antgaliu arba konditerinį švirkštą.