Jos šokoladiniai triufeliai gaminami kitaip nei dažniausiai sutinkamuose receptuose. Šių triufelių gamybai naudojami kiaušinių tryniai. Rezultatas – minkšti, burnoje tirpstantys maži malonumo gabalėliai.
Šokoladiniai triufeliai
Reikės:
- 450 g juodojo šokolado;
- 150 g sviesto;
- kelių žiupsnių druskos;
- 2 trynių;
- 100 ml verdančio vandens;
- trečdalio šaukštelio cinamono;
- kelių žiupsnių kardamono;
- 4–5 šaukštų cukraus (tuo atveju, jei šokoladas kartus);
- nesaldintos kakavos pabarstymui.
Kaip gaminti
Stačiakampę kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Šokoladą su sviestu ir druska ištirpiname storadugniame puode, išmaišome iki vienalytės masės.
Trynius su cukrumi plakame mikseriu, pildami verdantį vandenį. Išplaktus trynius pilame į šokolado masę ir maišome.
Suberiame prieskonius ir išmaišome. Triufelių mišinį supilame į formą ir statome kelioms valandoms ar pernakt šaltai, kad sustingtų. Karštu peiliu pjaustome sustingusią masę kubeliais, juos apiberiame kakava.