Grikių, morkų ir sūrio apkepas

Puikiai tinka ir kaip garnyras, ir kaip atskiras patiekas su daržovėmis ar salotomis.

Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Adomavičiūtė, „Jurgittos receptai“

Feb 8, 2015, 10:25 AM, atnaujinta Feb 6, 2023, 12:08 PM

Grikių, morkų ir sūrio apkepas

Reikės:

  • 150 g grikių;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 svogūno;
  • 300 g morkų;
  • 200 g grietinės;
  • 150 g fermentinio sūrio;
  • 2 v.š. džiūvėsėlių;
  • 50 g sviesto;
  • druskos;
  • pipirų;
  • prieskoninių žolelių (nebūtinai).

Grikius išverdame. Svogūną smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame stambia trintuve ir viską apkepame pusėje sviesto kiekio, kol daržovės suminkštėja.

Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius sumaišome su grietine ir 100 g sutarkuoto sūrio. Sumaišome grikius, keptas daržoves ir grietinės-trynių mišinį, įberiame druskos, pipirų, prieskoninių žolelių (jei norite).

Baltymus išplakame iki standumo ir įmaišome į grikių masę. Dedame viską į sviestu išteptą kepimo formą, ant viršaus užbarstome likusį sūrį ir džiūvėsėlius, sudedame gabaliukais supjaustytą likusį sviestą.

Kepame 180°C orkaitėje apie 30 min. Skanaus!

P.S. Ką tik iškepęs apkepas byra, bet šiek tiek atvėsęs laiko savo formą. Jei jo lieka kitai dienai, grikiai būna visiškai sukibę, ir apkepas labai gerai pjaustomas.

Šaltinis – „Jurgittos receptai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.