Dvispalvis velykinis pyragas „Narcizas“

Pyragą kepiau 24 cm skersmens ir 10 cm aukščio silikoninėje žiedo formoje.

Ryškiaspalvis pyragas papuoš stalą.<br>Nuotr. iš „Jurgittos receptai“.
Ryškiaspalvis pyragas papuoš stalą.<br>Nuotr. iš „Jurgittos receptai“.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Adomavičiūtė („Jurgittos receptai“)

Mar 31, 2015, 12:20 PM, atnaujinta Apr 4, 2023, 11:03 AM

Matavimui naudojama 200 ml stiklinė.

Baltai tešlai reikės:

  • 6 kiaušinio baltymų
  • 1,5 a.š. citrinos sulčių
  • 0,5 a.š. druskos
  • 2/3 stiklinės cukraus pudros
  • 1/2 stiklinės miltų
  • 1 a.š. vanilinio cukraus arba kelių lašų vanilės esencijos

Geltonai tešlai reikės:

  • 6 trynių
  • pusės citrinos tarkuotos žievelės arba kelių lašų citrinų esencijos
  • 1/4 a.š. druskos
  • 3/4 stiklinės cukraus pudros
  • 3/4 stilkinės miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/4 stiklinės karšto vandens

Glajui reikės:

  • 3 v.š. citrinų sulčių (galima ir apelsinų, mandarinų)
  • 200 g cukraus pudros

Balta tešla. Baltymus plakam mikseriu, kol suputos. Tuomet supilam citrinos sultis ir druską. Plakam tol, kol baltymai jau laikys savo formą, paviršius bus lygus (be akučių), bet neplakam iki visiško standumo! Konsistencija turi priminti tirštą grietinę. Miltus su cukraus pudra persijojam 4 kartus. Sumaišom su vaniliniu cukrumi. Jei naudosit esenciją, tai tiesiog įlašinkit į baltymus. Birius produktus beriame į baltymus ir labai atsargiai šaukštu, kad nesukristų baltymai, išmaišome iki vientisos masės. Turi gautis puri tešla. Sudedame ją į aliejumi išteptą žiedo formą ir pastatome į šalį.

Geltona tešla. Trynius plakame 3 min. mikseriu. Suberiame citrinos žievelę arba citrinos esenciją, druską ir palaipsniui plakdami beriame cukraus pudrą. Plakame, kol gausime purią, šviesiai gelsvą masę, padidėjusią bent 2 kartus. Miltus su kepimo milteliais persijojame 4 kartus. pakaitom po truputį pilame karštą vandenį ir miltus visą tą laiką plakdamį mikseriu (šaukštas vandens, 2 šaukštai miltų ir t.t., kol supilame viską). Atsargiai supilame geltoną tešlą ant baltos. Kepame 160 C įkaitintoje orkaitėje 40-50 min. Silikoninėje formoje man iškepė per 40 min. Metalinėje galbūt keps ilgiau – reikia tikrinti tešlos vidų mediniu pagaliuku.

Glajus. Dubenyje šaukštu išsukame sultis su cukraus pudra iki vientisos masės. Apliejame pyragą. Stingdome šaldytuve. Skanaus!

P. S. Labai minkštas, tiesiog orinis pyragas. Nėra saldus, bet pakankamai saldumo suteikia saldus glajus. Aš dėjau kelis kaimiškus kiaušinius, todėl geltona tešla tokios ryškios spalvos.

Šaltinis – „Jurgittos receptai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.