Iš nurodyto ingredientų kiekio išeis 4-5 stiklainėliai po 0,5 l.
Reikės:
- 3 kg pomidorų;
- 4 raudonųjų paprikų;
- 5 didelių svogūnų;
- 1 galvutės česnako;
- 1 stiklinės cukraus;
- 3 v. š. druskos;
- 150 ml acto (9 %);
- 1 а. š. maltų juodųjų pipirų;
- 1 а. š. cinamono;
- 1 а. š. maltos kalendros;
- 1 а. š. bazilikų (naudojau džiovintus).
Pomidorus užplikome verdančiu vandeniu, nulupame odeles, supjaustome nedideliais gabaliukais. Papriką, svogūnus taip pat supjaustome gabaliukais. Dedame daržoves į puodą, beriame cukrų, druską, prieskonius.
Verdame apie 1 val. – kol išgaruoja dalis skysčio ir masė ima tirštėti (pamaišome, kad nesviltų). Galiausiai sudedame susmulkintą česnaką ir pilame actą, paverdame kelias minutes. Viską sumalame blenderiu iki vientisos masės. Išpilstome į sterilius stiklainius, sandariai užsukame. Laikome šaltai. Skanaus!
Šaltinis – „Jurgittos receptai“