Man vištienai netrūksta jokio padažo, o garnyras labai patogus – bulvės ir daržovės verdamos viename puode, vėliau tereikia sumaišyti su padažu. Paprasta, greita ir labai skanu.
Mano recepto ir skonio vertinimas – penki balai iš penkių. Tobula, būtinai kartosiu.
Grilio keptuvėje kepta vištiena su bulvių, pupelių ir svogūnų salotomis
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen ir knygos 'Complete Children's Cookbook'
Ingredientai
Vištienai:
- 4 vištienos krūtinėlės (viso 600 g);
- 5 šaukštai alyvuogių aliejaus;
- 2 šaukšteliai paprikos miltelių;
- druskos, pipirų pagal skonį.
Salotoms
- 450 g šparaginių pupelių;
- 450 g mažų bulvių;
- 1 mažas raudonas svogūnas;
- druskos, pipirų pagal skonį;
- 2 šaukštai smulkintų petražolių;
- 5 šaukštai alyvuogių aliejaus;
- 3 šaukštai balzaminio acto;
- 2 skiltelės česnako.
Gaminimo eiga
Vištieną pabarstykite druska, pipirais, paprika. Apšlakstykite aliejumi ir gerai ištrinkite. Dubenį su vištiena apvyniokite plėvele ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą marinuotis.
Salotoms į šaltą, padruskintą vandenį sudėkite bulves. Užvirkite, virkite apie 20 minučių. Likus 5 minutėms iki kol bulvės išvirs į tą patį puodą sudėkite šparagines pupeles. Virkite kelias minutes, kol bulvės ir pupelės bus išvirusios. Nukoškite.
Bulves, pupeles sumaišykite su griežinėliais pjaustytais svogūnais. Pabarstykite druska, pipirais.
Pasiruoškite padažą salotoms. Aliejų, balzaminį actą, smulkintą česnaką sumaišykite. Užpilkite ant salotų, pabarstykite petražolėmis.
Vištieną kepkite grilinėje keptuvėje po 6 minutes iš kiekvienos pusės.
Daugiau – bakingsecrets.lt