Lengva pagaminti ir labai gardu: sausainiai su medumi ir imbieru

Skanūs sausainiai su medumi ir imbieru. Traškūs, tuo pačiu viduje šiek tiek minkštoki, kramtomi kaip saldainiai. Gražiai įtrūkę! Dailūs ir greitai pagaminami. Man labai patiko.

Medaus sausainiai.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Medaus sausainiai.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Medaus sausainiai.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Medaus sausainiai.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Daugiau nuotraukų (2)

Ernesta Videikienė (bakingsecrets.lt)

Dec 7, 2015, 12:49 PM, atnaujinta Nov 13, 2018, 7:49 PM

Medaus sausainiai

Receptas adaptuotas iš andychef.ru

Ingredientai

225 g miltų,

2 šaukšteliai kepimo miltelių,

1 šaukštelis kepimo sodos,

žiupsnelis druskos,

1 šaukštelis malto imbiero,

100 g cukraus + papildomai apvoliojimui,

100 g šalto sviesto,

100 g skysto medaus.

Gaminimo eiga

Miltus, kepimo miltelius, sodą, cukrų, druską ir imbierą suberkite į dubenį ir sumaišykite.

Šaltą sviestą supjaustykite kubeliais, sudėkite į miltus, trinkite tarp pirštų, kol gausis trupininė masė.

Supilkite medų, maišykite šaukštu, kol susiformuos tešla.

Kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.

Formuokite riešuto dydžio rutuliukus, apvoliokite juos cukruje, sudėkite ant skardų palikdami po 5 cm tarpus tarp sausainių.

Sausainius šiek tiek suploninkite pirštais.

Kepkite 10-12 minučių, kol sausainiai pagels, o kraštai truputį paruduos.

Palikite atvėsti skardose.

Patarimai, pastebėjimai. Galima įdėti ir truputį cinamono, jei norisi.

Viską maišyti galima ir mikseriu.

Kepimo miltelius ir sodą aš dedu specialiais matavimo šaukšteliais, o ne paprastais arbatiniais šaukšteliais. Visada dedu be kaupo, sulyginu. Arbatiniais šaukšteliais nepasitikiu, nes jų dydžiai skirtingi.

Tešlos minkyti nereikia. Supylę medų, maišykite šaukštu, kad neliktų sausų miltų ir tešla daugmaž sušoktų. Aš truputį suspaudžiau, kad susijungtų į gabalą. Tuomet mažyčiu ledų šaukštu kabinau tešlos (šaukštelio dydžio) ir tarp delnų suformavau kamuoliukus. Su tešla nereikia daug žaisti, kad neištirptų sviestas. Galit viską sumaišyti ir mikseriu, nereikės vargti su rankomis.

Naudojau auksinį sirupą (angl. golden syrup), tiks bet koks skystas medus. Galima bandyti dėti ir klevų sirupą.

Sausainiai kepdami išsipučia, bet išėmus iš orkaitės sukris. Ką tik iškepti sausainiai bus labai minkšti, nelieskite pirštais. Palikite ant skardų atvėsti. Vėsdami jie sukietės.

Receptas iš čia: bakingsecrets.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.