Receptas, kurį verta pakartoti: pikantiška marinuota silkė

Vis dar svarstote, kokį silkės patiekalą ruošti šventėms? Išbandykite šią pikantiško skonio silkę.

Pikantiška silkė.<br>Nuotr. iš „Jurgittos receptai“.
Pikantiška silkė.<br>Nuotr. iš „Jurgittos receptai“.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Adomavičiūtė, „Jurgittos receptai“

2015-12-23 15:00, atnaujinta 2021-12-21 09:04

Jai reikės:

  • 250 g silkės filė (naudojau silpnai sūdytą silkę aliejuje),
  • 1 svogūno,
  • kelių citrinos griežinėlių.

Marinatui:

  • 6-7 v.š. aliejaus
  • 1/2 a.š. muskato riešuto
  • 1/2 a.š. maltos kalendros
  • 1/3 a.š. aitriosios paprikos miltelių
  • 1 a.š. cukraus
  • 1-2 v.š. sojos padažo (pagal skonį)
  • 1 v.š. acto
  • 5 kvapiųjų pipirų žirnelių.

Silkę supjaustome gabaliukais, dedame į indelį, ant viršaus pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir citrinos griežinėlius.

Marinatui skirtus ingridientus sumaišome ir pakaitiname, kol ištirps cukrus. Atvėsintą užpilame ant silkės. Uždarome ir statome į šaldytuvą 12 val. marinuotis. Skanaus!

Šaltinis – „Jurgittos receptai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.