Jai reikės:
- 250 g silkės filė (naudojau silpnai sūdytą silkę aliejuje),
- 1 svogūno,
- kelių citrinos griežinėlių.
Marinatui:
- 6-7 v.š. aliejaus
- 1/2 a.š. muskato riešuto
- 1/2 a.š. maltos kalendros
- 1/3 a.š. aitriosios paprikos miltelių
- 1 a.š. cukraus
- 1-2 v.š. sojos padažo (pagal skonį)
- 1 v.š. acto
- 5 kvapiųjų pipirų žirnelių.
Silkę supjaustome gabaliukais, dedame į indelį, ant viršaus pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir citrinos griežinėlius.
Marinatui skirtus ingridientus sumaišome ir pakaitiname, kol ištirps cukrus. Atvėsintą užpilame ant silkės. Uždarome ir statome į šaldytuvą 12 val. marinuotis. Skanaus!
Šaltinis – „Jurgittos receptai“