Buvo trumpa pauzė, draugai pradėjo juoktis, kad neradau atsakymo į klausimą. „Tebūnie mažosios picutės“, – mirktelėjau jiems. Tai kepta užkandėlė iš tešlos, užtepėlės ir kitų priedų.
Vienas dariau vegetariškas – su mocarelos sūriu, kitos – su prosciutto (vytintas kumpis). Visi produktai itališki, bet Lietuvoje be problemų galima įsigyti panašių.
Ko mums reikės:
- Šaldytos tešlos
- Tepamo sūrio „Philadelphia“
- Fermentinio sūrio
- Parmezano sūrio
- Mocarelos sūrio
- Vytinto kumpio
- Vyšninių pomidorų
- Saulėje džiovintų pomidorų
- Česnako
- Šviežių petražolių
- Šviežio baziliko
- Alyvuogių aliejaus
Eiga:
Tešlą palaikome kambario temperatūroje, ją kiek pakočiojame. Su puodeliu padarome skritulio formeles.
Pasidarome užtepėlę: dedame „Philadelphia“ sūrį, sutarkuojame gabalėlį fermentinio sūrio, susmulkiname česnaką ir petražoles, viską išmaišome ir aptepame formeles.
And vegetariškų formelių dedame mocarelos sūrį, vyšninius pomidorus, baziliko lapelį.
Ant kitų formelių dedame vytintą kumpį, vyšninius pomidorus ir saulėje džiovintus pomidorus. Užkandėles apibarstome parmezano sūriu, apšlakstome alyvuogių aliejumi.
Kepame orkaitėje 180 C apie 10-15 minučių.
Bon appetit!
Daugiau – „The kitchen I love“