Sulieknėjusi Gintarė Canuel dalinasi maskarponės pyrago receptu

Dėl dailesnių kūno linijų susirūpinusi Gintarė Canuel (37 m.) neatsispyrė pagundai tapti kulinarijos laidos dalyve ir pagaminti riebų desertą – sūrio pyragą su braškėmis. Kaunietė dainininkė tikino tik norėjusi išmokti gaminti sūrio pyragus, nes to iki tol nemokėjo.

Nekeptas maskarponės desertas.
Nekeptas maskarponės desertas.
Niekada desertų namuose neruošusi dainininkė G.Canuel pramoginėje kulinarijos laidoje įgijo naujos patirties – kaip ruošti maskarponės ir sausainių pyragą, jai patarinėjo kulinaras L.Čeprackas.<br>Laidos stopkadrai
Niekada desertų namuose neruošusi dainininkė G.Canuel pramoginėje kulinarijos laidoje įgijo naujos patirties – kaip ruošti maskarponės ir sausainių pyragą, jai patarinėjo kulinaras L.Čeprackas.<br>Laidos stopkadrai
Daugiau nuotraukų (4)

Ligita Valonytė, „Lietuvos rytas“

2016-02-03 13:00, atnaujinta 2017-06-09 10:02

Atlikėjos dukteriai Sofijai pavasarį sukaks dveji metai, tad jos motina vis dažniau pasirodo scenoje, televizijos laidose. Po motinystės atostogų dainininkė G.Canuel siekia iš naujo užkariauti popsceną, todėl nori vėl būti liekna kaip ir iki nėštumo.

Tačiau moters dalyvavimas laidoje „Lietuvos superšefas“ sukėlė abejonių, ar Gintarė iš tikrųjų laikosi dietos, jeigu televizijos studijoje paruošė riebų maskarponės pyragą.

„Nesilaikau jokių dietų“, – paklausta apie pastangas po gimdymo atgauti dailias kūno linijas tvirtino dainininkė.

Tačiau akivaizdu, kad Gintarė dabar nebe putlutė.

Dėl antsvorio jai nieko negalima prikišti – taip atrodo dažna jos bendraamžė, pagimdžiusi du vaikus.

Iš pirmosios santuokos Gintarė turi šešiolikos metų sūnų Naglį, kurio susilaukė pačioje karjeros pradžioje. Anuomet jai nebuvo kilę problemų, kaip po gimdymo numesti priaugtus papildomus kilogramus, – jaunutės dainininkės medžiagų apykaita buvo greitesnė, antsvorio staiga neliko nė žymės.

Tad Gintarė ne vienus metus scenoje atrodė laiba lyg mergaitė. Ir tai truko kone iki antrojo nėštumo.

„Namuose nemažai gaminu, bet desertais mėgaujuosi kur nors kitur – turiu savo mėgstamiausių vietų. Nemoku kepti pyragų, todėl kulinarijos laidos kūrėjų pakviesta neatsisakiau išmokti gaminti nors vieno puikaus saldumyno“, – patikino kaunietė G.Canuel.

Išmokusi ruošti sūrio pyragą Gintarė dabar šį receptą patobulintų: sausainių trupinių neaplietų karamelizuotu cukrumi. Dėl to jie atlikėjai pasirodė per kieti – tai gali patikti ne visiems.

Nors pagal receptūrą buvo pasiūlyta naudoti imbierinius sausainius, Gintarė kaskart pasirinktų vis kitokius. Jos nuomone, tiktų įvairūs sausainiai – netgi trapūs, su įdaru. O vietoj braškių žiemą naudotų bananus. Į sūrio masę Gintarė būtų įtarkavusi žaliosios citrinos žievelės – ragaujant jai norėjosi šiek tiek rūgštesnio skonio.

„Tos šeimininkės, kurios mėgsta ruošti desertus, žino, kas su kuo tinka“, – įsitikinusi G.Canuel, televizijos laidoje ruošusi greitai pagaminamą sūrio pyragą.

Su kanadiečiu Marcu (34 m.) šeimą sukūrusi ir du vaikus auginanti Gintarė savo namų virtuvėje įpratusi suktis greitai – juk turi stengtis įtikti kiekvieno namiškio skoniui.

Sūnus – išrankus valgiui, nevalgo pusryčių. Bet motina prieš jam išeinant į mokyklą pasiūlo nors bananą – ji puikiai žino, kad pamokose sėdėti tuščiu skrandžiu nėra gerai.

„Naglis nuo pat mažens valgo nedaug. Be to, nemėgsta troškinių: jis turi matyti, ką valgo, todėl visi produktai turi būti patiekiami atskirai. Jam skaniausias patiekalas – mėsos kepsnys. Sūnus mėgsta blynus su kumpiu. Bet labiausiai jam patinka skrudintos bulvytės. Jas valgytų ištisas savaites, jeigu leisčiau“, – pasakojo atlikėja.

Mažylė taip pat rodo išskirtinį skonį – Sofija prašo tokio maisto, kokiu mėgaujasi mama. Rytą jos abi valgo avižinę košę su džiovintais vaisiais, skrudintą stambių grūdų duoną su medumi. Ar su jogurtu, vaisiais.

„Mūsų šeimoje nėra taip, kad vaikas turėtų suvalgyti viską, kas įdėta į lėkštę. Tokios taisyklės namuose neįvedu, nes tai būtų žmogaus teisių pažeidimas. Suaugęs žmogus pats gali kontroliuoti, kiek jis nori valgyti, o vaikams neretai tėvai įveda tam tikras prievoles.

Todėl aplinkui apstu nutukusių vaikų. Mano vaikai kol kas liekni“, – šyptelėjo Gintarė.

Pietums dainininkė ruošia garuose troškintas daržoves. Dukteriai prie daržovių patiekiama žuvis, vištienos ar kalakutienos krūtinėlė. O geriausiai ji mažylę apgauna įsiūlydama kalakutienos faršo kukulius, į kuriuos būna įmaišiusi daržovių. Mat Sofija nenori valgyti virtų morkų.

„Kukulius su tarkuota morka ir cukinija ji puikiai suvalgo“, – pasakodama juokėsi G.Canuel, nuo pirmosios šių metų dienos atsisakiusi mėsos.

Per pietus ji valgo troškintų daržovių, sėklų, riešutų.

„Noriu pabandyti kiek laiko pagyventi be mėsos. Nors kiti juokiasi iš naujamečių pažadų, anekdotus iš to kuria, man tai visada padeda.

Juk tai – ryški nauja linija, kuriai psichologiškai nusiteikiama likus keliems mėnesiams iki Naujųjų metų.

Savitaiga padeda lengviau laikytis pažado“, – užsiminė dainininkė.

Jeigu vakare nėra renginių, koncertų, G.Canuel vakarieniauja šeštą ar septintą valandą.

„Kadangi šeima namo grįžta įvairiu laiku, valgome tada, kada norime. Nebūna taip, kad visi susėstume prie stalo“, – prisipažino dainininkė.

Ji pati dažniausiai vakare geria tik kefyrą ar rūgpienį. „Kitam žmogui vien tik stiklinė kefyro vakarienei būtų blogai. Jam gal sukiltų kraujospūdis, jis naktį neužmigtų. Aš valgau taip, kaip mano organizmui tinka“, – pasakojo sveikos gyvensenos šalininkė G.Canuel.

Moteris gali laikytis savo mitybos plano dar ir dėl to, kad vakare pačiai nereikia suktis apie puodus.

Vakarienę sau paruošia ir vyras, ir sūnus.

„Visi juk suaugę žmonės – turi rankas, kojas, gali nueiti iki šaldytuvo, pasiimti produktų ir pasiruošti valgį. Nepripažįstu, kad moteris turi visus darbus nudirbti, daugiau uždirbti už vyrą, gaminti, valyti, plauti.

Esu prieš tokią hierarchiją, darbus namie pasidalijame visi“, – tvirtino kaunietė.

Šeiminio gyvenimo pradžioje Marcas ruošdavo nemažai kanadietiškų patiekalų, tačiau dabar nustojo stebinti namiškius kulinarijos kūriniais. Pastarąjį pusmetį vyras itin susitelkė į miškininkystės studijas, kurias šįmet turėtų baigti.

„Dabar jis jau perėmė lietuviškos mitybos tradicijas“, – kvatodama patikino Gintarė.

Nekeptas sūrio pyragas

Sūrio pyragui reikės:

200 g maskarponės

100 g grietinėlės

50 g cukraus pudros

100 g imbierinių sausainių

50 g sviesto

50 g cukraus

Braškių užpilui reikės:

200 g braškių

70 g cukraus

70 ml vandens

Sūrį ištrinkite su cukraus pudra, grietinėlę išplakite ir atsargiai sumaišykite su sūrio mase. Masę dėkite į konditerinį maišelį arba iškart į indelius, iš kurių valgysite.

Sausainius sutrinkite trintuvu. Cukrų lydykite keptuvėje iki tamsios karamelės, tuomet sudėkite sviestą. Jam išsilydžius, pilkite sausainių trupinius, masę išmaišykite ir palikite atvėsti. Tada dar kartą, iki smulkių trupinių, viską pertrinkite trintuvu. 

Braškių užpilui užvirkite vandenį, supilkite cukrų.

Jam ištirpus supilkite šį sirupą ant susmulkintų braškių ir atvėsinkite.

Ant sūrio masės berkite karamelinius trupinius, ant viršaus – sirupe išmirkusias uogas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.