Grietinės padažas su garstyčiomis
Reikės:
- 3 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus;
- 1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių arba obuolių acto;
- 1 arbatinio šaukštelio garstyčių;
- 7 valgomųjų šaukštų grietinės;
- druskos ir pipirų.
Viską gerai išmaišyti, kol gausis vientisa masė. Šis padažas tinka visiems patiekalams, kuriuos valgote su majonezu.
Česnakinis jogurto padažas su žalumynais
Reikės:
- 1 stiklinės jogurto be jokių priedų;
- 5 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus;
- kelių skiltelių česnako;
- žalumynų – krapų, petražolių, svogūnų laiškų.
Česnako skilteles nuvalyti ir sutarkuoti arba išspausti česnakų traiškykle. Į maišytuvo indą supilti jogurtą ir česnakus, gerai išplakti. Galiausiai supilti alyvuogių aliejų ir dar kartą suplakti. Pagal skonį dėti druskos, galima berti žalumynų.
Kefyro padažas
Reikės:
- 3 virtų trynių;
- 5 valgomųjų šaukštų kefyro;
- kelių lašų citrinos sulčių;
- 3 valgomųjų šaukštų varškės;
- 0,5 arbatinio šaukštelio garstyčių;
- druskos ir pipirų.
Visus ingredientus dėti į plaktuvą ir plakti keletą minučių. Šis padažas labai tinka su mėsa, taip pat juo galima gardinti mėsos salotas.
Tartaro padažas
Reikės:
- 2 virtų trynių;
- pusės citrinos sulčių;
- 120 ml alyvuogių aliejaus;
- 1 česnako skiltelės;
- 100 g svogūnų laiškų;
- 1 rauginto agurko,
- 5-6 žaliųjų alyvuogių;
- druskos ir pipirų.
Trynius sutrinkite su druska, pipirais ir citrinos sultimis, kruopščiai išmaišykite. Maišant po truputį supilkite alyvuogių aliejų. Kai padažas sutirštės, dėkite labai smulkiai sukapotą agurką, alyvuoges, svogūnų laiškus ir česnaką.
Šis padažas idealus žuvies patiekalams.
Grietinėlės ir sūrio padažas
Reikės:
- 175 g parmezano ar kito kietojo sūrio;
- 2 česnako skiltelių;
- 200 g grietinėlės;
- muskato riešuto;
- druskos ir pipirų.
Grietinėlę supilkite į puodą ir palengva užvirkite. Berkite tarkuotą sūrį. Pavirinkite nuolat maišydami, po kelių minučių dėkite susmulkintą česnaką, berkite žiupsnelį muskato riešuto. Įberkite druskos ir lėtai pavirinkite 3 minutes.
Šis padažas ideliai dera su vištiena.