„Kaip ir daugelis šiais laikais, stengiuosi nevalgyti bet ko. Nuolat laikausi dietų ir stengiuosi valgyti sveikiau, sunaudoti kuo mažiau kalorijų, todėl šis patiekalas man ir labai skanus, ir gana sveikas. Visi mano draugai šias daržoves labai skaniai valgo, gal ir patiks ir jums“, – teigė Jūratė.
Pasak jos, taip įdaryti galima įvairiausias daržoves – cukinijas, paprikas, tačiau jai pačiai skaniausi – įdaryti obuoliai. Pievagrybiai taip pat labai skanu.
Įdarui reikia vištos krūtinėlės, svogūno, kelių morkų. Morkas reikia sutarkuoti, mėsą ir svogūnus supjaustyti kuo smulkiau, viską apkepti aliejuje, pridėti prieskonių, druskos, pipirų.
Ryžius reikia apvirti. Viską sumaišyti, mėgstantys česnaką gali įdėti keletą trintų skiltelių, o nebijantys kalorijų gali įdėti šiek tiek majonezo.
Obuoliams reikia nupjauti viršūnėlę, išskobti vidų, pridėti įdaro ir vėl uždengti.
Cukinijas perpjauti skersai, išskobti, pridėti įdaro ir užkloti sūriu. Paprikas ar grybus įdaryti taip pat.
Daržoves dėti į orkaitę, įkaitintą iki 200-250 laipsnių ir kepti maždaug pusvalandį, kol obuoliai gerokai sutiš, o cukinijos suminkštės.
„Aš paprastai kepu didžiulę skardą, pridedu įvairių daržovių, ir visi pasirenka, kam kas skaniau“, – rašo Jūratė, visiems linkėdama skanaus patiekalo.
Šis receptas dalyvauja konkurse „Geriausias mano mamos receptas“.
Vieno recepto autoriui, kurį išrinks lrytas.lt redakcija, atiteks skanu.lt prizas – produktų rinkinys trims vakarienėms visai šeimai (dovanos vertė – 58,08 euro). Nugalėtojas gaus ne tik visus produktus ir prieskonius skirtingiems patiekalams pagaminti, bet ir receptus. Taigi, jo laukia savotiškas nuotykis – išbandyti vakarienes, kurias siūlo skanu.lt.
Kitą nugalėtoją išrinks skanu.lt – jo receptas bus įtrauktas į skanu.lt valgiaraštį. Vardinis laimėtojo receptas bus skelbiamas įmonės tinklaraštyje, taip pat „Facebook“ puslapyje. Be to, šiam laimėtojui atiteks tinklaraštininkės ir knygų autorės Renatos Ničajienės knyga „Gero maisto dienoraštis. Pavasaris“.
Ta pačia knyga bus apdovanoti dar dviejų receptų autoriai – vienas, kurio receptas sulauks didžiausio susidomėjimo portale skonis.lrytas.lt, kitas – už kurį spausdami „patinka“ balsuos ir kuriuo daugiausiai dalinsis skaitytojai mūsų „Facebook/Receptai“ puslapyje.
Laukiame receptų su nuotraukomis, aprašymu, recepto istorija ir trumpu jūsų prisistatymu. Laiškus siųskite adresu skonis@lrytas.lt iki balandžio 28 d. Nugalėtojus skelbsime balandžio 29-ąją.