Tešlai reikės:
100 g minkšto sviesto;
100 g cukraus pudros;
1 kiaušinio;
200 g miltų;
30 g kakavos;
1 šaukštelio kepimo miltelių.
Kremui reikės:
250 g maskarponės;
50 g cukraus pudros;
50 g sviesto.
Sviestą reikia gerai išmaišyti su cukraus pudra ir kiaušiniu. Kitame inde išmaišome miltus,kakava ir kepimo miltelius.
Sviestine masę sumaišyti su miltų mase, gerai išminkyti ir padėti į šaldytuvą 30 minučių.
Tada tešlą padalinti į dvi dalis, iškočioti plonais lakštais, išspausti apskritimus ir sudėti į skardą, ištiestą kepimo popieriumi.
Kepti 10 min. iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Neperkepkite. Palikite atvėsti. Kremui maskarponę ištrinti su sviestu ir cukraus pudra iki vientisos masės.
Sutepti sausainius.
Aš į baltą masę įpyliau truputį mėtų ekstrakto,tad mano sausainiai buvo mėtinės gaivos.
Šaltinis – „Samčio užrašai“