Jo receptą atsiuntė mūsų skaitytoja Loreta Grigalevičienė. Tiesiog skanumėlis!
Medaus tortas
Tešlai reikės:
- 100 g sviesto;
- 200 g cukraus;
- 5 v. š. medaus;
- 2 kiaušinių;
- 2 a.š. kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos;
- maždaug 700 g miltų.
Pertepimui reikės:
- 1 l grietinės (naminės);
- 420 ml grietinėlės 35% riebumo;
- 300 g cukraus;
- 200 g džiovintų slyvų;
- 1 v. š. romo (arba kelių lašų ekstrakto);
- 2 v. š. citrinos sulčių.
Papločių kepimas
Sviestą, medų, cukrų ištirpinkite garų vonelėje iki vientisos masės. Nuėmus nuo garų truputį atvėsinkite ir supilkite suplaktus kiaušinius, gerai išmaišykite.
Įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, berkite druską, užminkykite tešlą.
Tešlą padalinkite į 9 gabaliukus. Kiekvieną gabaliuką iškočiokite. Jei tešla limpa prie kočėlo – pabarstykite šiek tiek miltų. Papločio skersmuo turi būti didesnis nei 26 cm, kad apipjovus paplotį turėtume likučių trupiniams, kuriais puošime tortą (paplotį galima apipjauti prieš kepimą arba po kepimo, aš apipjaunu prieš kepimą).
Kepkite kiekvieną paplotį iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 4 minutes, kol gražiai pagels.
Pertepimas
Grietinę išplakite su cukrumi, pilkite citrinos sultis, romą, išmaišykite, dėkite iki standumo išplaktą grietinėlę, išmaišykite kremą.
Papločius dėkite į torto formą atsegamais šonais, pertepkite kremu, dėkite smulkintų slyvų.
Suteptą tortą dėkite į šaldytuvą mažiausiai parai.
Išėmus iš šaldytuvo nuimkite torto formos šonus, apibarstykite trupiniais, puoškite.
Skanaus!