Pikantiškas rabarbarų padažas
Reikės:
- 500 g nuluptų ir gabaliukais supjaustytų rabarbarų;
- 2 mėlynųjų svogūnų (supjaustyti smulkiai);
- 1 stiklinės rudojo cukraus;
- 100 ml skysto medaus;
- 100 ml obuolių acto;
- 0,5 arbatinio šaukštelio cinamono (galima ir daugiau);
- 0,5 arbatinio šaukštelio aitriųjų pipirų (kadangi dėjau savo džiovintus ir maltus pipirus, jų reikėjo mažiau, nes labai aštrūs!);
- 1 arbatinio šaukštelio druskos;
- 1 arbatinio šaukštelio džiovintų čiobrelių (jis čia labai tinka);
- gabalėlio imbiero (dėjau maždaug 5 cm šaknies gabaliuką, smulkiai supjaustytą).
Kaip gaminti
Visus ingredientus dėti į puodą ir virti, kol masė sutirštės. Aš viriau ant ganėtinai silpnos ugnies, tad man užtruko maždaug 1,5 val.
Galiausiai viską sutryniau trintuvu ir supilsčiau į sterilizuotus stiklainiukus.
Skanaus!
Šaltinis – „Aguonėlė“