Rabarbarų padažas kepsniams suteiks pikantiško skonio

Na ir puikus padažas! Valgėme su žuvimi ir buvome labai patenkinti. Ir su sūriu idealiai dera. Padėjau vėsioje vietoje ir lauksiu grilio vakarėlio. Padažas tikrai derės su vištiena, aviena ar kauliukais.

Iš rabarbarų galima virti ne tik kompotus ar kepti pyragus – pasigaminkite štai tokį padažą.<br>Nuotr. iš aguonele.blogspot ir 123rf.com
Iš rabarbarų galima virti ne tik kompotus ar kepti pyragus – pasigaminkite štai tokį padažą.<br>Nuotr. iš aguonele.blogspot ir 123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Raimonda Intė („Aguonėlė“)

Jun 3, 2016, 9:29 AM, atnaujinta Jun 4, 2023, 6:29 PM

Pikantiškas rabarbarų padažas

Reikės:

  • 500 g nuluptų ir gabaliukais supjaustytų rabarbarų;
  • 2 mėlynųjų svogūnų (supjaustyti smulkiai);
  • 1 stiklinės rudojo cukraus;
  • 100 ml skysto medaus;
  • 100 ml obuolių acto;
  • 0,5 arbatinio šaukštelio cinamono (galima ir daugiau);
  • 0,5 arbatinio šaukštelio aitriųjų pipirų (kadangi dėjau savo džiovintus ir maltus pipirus, jų reikėjo mažiau, nes labai aštrūs!);
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos;
  • 1 arbatinio šaukštelio džiovintų čiobrelių (jis čia labai tinka);
  • gabalėlio imbiero (dėjau maždaug 5 cm šaknies gabaliuką, smulkiai supjaustytą).

Kaip gaminti

Visus ingredientus dėti į puodą ir virti, kol masė sutirštės. Aš viriau ant ganėtinai silpnos ugnies, tad man užtruko maždaug 1,5 val.

Galiausiai viską sutryniau trintuvu ir supilsčiau į sterilizuotus stiklainiukus.

Skanaus!

Šaltinis –  Aguonėlė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.