Panakota su braškėmis
Reikės:
- 200 ml grietinėlės (30% riebumo);
- 200 ml pieno (3.5% riebumo);
- 3 v. š. cukraus;
- 2 nemažų citrinos žievelės juostelių;
- 20 g želatinos;
- braškių.
1. Išbrinkinkite vandenyje želatiną.
2. Į puodą supilkite grietinėlę, pieną, cukrų ir įdėkite citrinos juostelės. Kaitinkite iki užkaitinimo vis pamaišant.
3. Puodą nukelkite nuo ugnies, išimkite citriną ir supilkite ištirpintą želatiną. Viską gerai išmaišykite.
4. Supilkite į indelius ir palikite kambario temperatūroje, kad atvėstų. Vėliau dėkite į šaldytuvą 3-4 val., kol sustings.
5. Patiekite su braškėmis ar kitomis mėgstamomis uogomis.
Skanaus!
Šaltinis: „Oditėlės blogas“