Piknike jis dažnai gamina kaukazietišką troškinį – chašlama.
Vytaras sako, kad troškinio gamyba yra idealus bendravimo būdas.
„Kai puodą užstatai ant laužo, nieko daryti nereikia, tik prižiūrėti, kad troškinys iš pradžių neišbėgtų, o pabaigoje neprisviltų. Kol puodas kunkuliuoja, gali kalbėtis į valias“, – tvirtino Vytaras.
Pateikiame jo receptą.
Draugus aplink ugnį suburiantis kaukazietiškas troškinys
Reikės:
- 500 g jautienos su kaulu;
- 8 riekelėmis supjaustytų pomidorų;
- 4 riekelėmis supjaustyti ankštinių pipirų;
- 5-6 žiedais supjaustytų svogūnų;
- pusės šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
- 2 lauro lapų;
- 3-4 stambiai pjaustytų bulvių;
- druskos;
- ryšelio petražolių;
- ryšelio kalendros.
Puodo dugną iškloti svogūnais, pomidorais ir ankštiniais pipirais. Ant jų užkloti sluoksnį mėsos. Apibarstyti druska ir pipirais. Tada – dar vieną sluoksnį daržovių ir mėsos, galiausiai ant viršaus – bulvių.
Viską užpilti vandeniu, kad apsemtų, įmesti lauro lapus. Užvirti. Jei reikia, nugraibyti putas.
Uždengus virti 3-4 valandas virš silpnos ugnies. Kuo ugnis silpnesnė, tuo troškinys skanesnis. Prieš patiekiant į stalą, užbarstyti žalumynų.