Galima valgyti kiek atvėsusį arba kambario temperatūros su lengvomis salotomis arba su šviežiai paraugintais agurkais.
Bulvių ir lašišos apkepas
Porcijos: 4-5
Reikės:
- 5-6 vidutinio dydžio bulvių, viso apie 700 g;
- 2 šaukštų sviesto, plius šaukšto aplieti viršui ir trupučio formai patepti;
- 2 porų, pjaustytų plonais griežinėliais;
- 4 kiaušinių;
- stiklinės pieno;
- 100 ml grietinėlės;
- druskos, pipirų;
- 150 g rūkytos lašišos, pjaustos plonomis juostelėmis;
- 2 šaukštų smulkintų krapų.
Kaip gaminti
Bulves nuskuskite, supjaustykite griežinėliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite ir padėkite į šalį.
Keptuvėje ištirpinkite du šaukštus sviesto ir kepkite porus, kol suminkštės.
Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių.
Dubenėlyje lengvai išplakite kiaušinius ir sumaišykite su pienu bei grietine. Pagardinkite druska ir pipirais.
Sviestu patepkite nedidukę kepimo formą, maždaug 23 cm skersmens.
Formos dugną išklokite maždaug trečdaliu virtų bulvių, berkite pusę keptų porų ir pusę lašišos, berkite žiupsnelį krapų, vėl dėkite bulvių, porų, lašišos, krapų ir vėl ant viršaus bulvių.
Apliekite kiaušinių ir grietinės mišiniu ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.
Ištraukus iš orkaitės patepkite dar šaukštu sviesto. Palaukite dar apie 10 minučiu ir mėgaukitės.
Šaltinis – tinklaraštis „Duok druskos“