Tik truputį pažaidžiau su padažo skoniu. Rezultatas pradžiugino, visiems labai patiko ir tiko. Kepsim dar ir dar.
Cukinijų plokštainis
Nuo 2 jaunų cukinijų (apie 1,5 kg) pašalinu žievę ir sutarkuoju stambia trintuve. Tarkuoju iš karto į koštuvą.
Tarkius sumaišau su 2 a. š. druskos, labai gerai permaišau ir palieku ramybėje 15-20 min., kad truputį nuvarvėtų.
Tuomet tarkius sumaišau su 3 kiaušiniais, 1 stikline miltų, žiupsneliu ciberžolės, žiupsneliu maltų kmynų.
Viską išmaišau, pilu į stiklinę (ar silikoninę) kepimo skardą ir šaunu į orkaitę. Kepu apie 1 valandą 180 laipsnių temperatūroje. Viršus turi būti apskrudęs.
Varškės ir agurkų padažas
Jam sumaišau maždaug 400 g varškės (du standartinius pakelius), 100 ml kambario temperatūros pieno, 2 v. š. grietinės, 2-3 smulkia trintuve sutarkuotus trumpavaisius agurkus, 1 a. š. druskos.
Padažą tiekiu atskirame indelyje. Vyrai paprašė dar ir grietinės, o man užteko ir varškės padažo.
Atvėsusį plokštainį kitą dieną pašildžiau keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
Šaltinis – tinklaraštis „Kūmutės virtuvė“