Tešlos stebuklingumas tame, kad jos nereikia ilgai minkyti, o svarbiausia – ji nelimpa prie paviršiaus, ant kurio yra kočiojama. Visada, prieš kočiojant, pasigrožiu garuojančia tešla.
Proporcijos tokios:
- 6 st. miltų
- 10 v. š. aliejaus
- 2 st. verdančio vandens
Miltus persijoju į gilesnį indą, supilu aliejų, šaukštu permaišau ir supilu verdantį vandenį. Kuo intensyviau išmaišau ir palieku tešlą kelioms minutėms, kad pravėstų. Tada jau rankomis užminkau tešlą.
Tešla gaunasi elastinga, todėl galima iškočioti labai plonus lakštus. Pjaustau norimo dydžio formas ir formuoju virtinius su norimu įdaru.
Iš šios normos gaunasi apie 100 virtinių, 4/5 jų užšaldau.
Ši tešla taip pat puikiai tinka naminių makaronų gamybai.
Patarimas – kad šaldomi virtiniai ar koldūnai nesuliptų, prieš dėdama į maišelius juos paskleidžiu šaldiklyje, kol tampa kieti ir tik tada pakuoju.