Vos pusvalandis, ir ant stalo – sveikuolių pyragas su pomidorais

Pomidorų pyragas su bolivinių balandų pagrindu – pikantiškas kepinys. Gamindama jo pagrindą vietoje miltų tinklaraštininkė ir kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė naudoja virtas bolivinių balandų kruopas, kurios neturi glitimo, yra skanios ir naudingos sveikatai.

Sveikuolių pyragas.<br>R.Ničajienės nuotr.
Sveikuolių pyragas.<br>R.Ničajienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė, „Lietuvos rytas“

Aug 28, 2016, 11:48 AM, atnaujinta Aug 22, 2021, 12:07 PM

Bolivinės balandos – puikus augalinių baltymų šaltinis, be to, jose yra įvairių B grupės vitaminų ir mineralų: geležies, cinko, magnio, fosforo, seleno.

Karamelizuoti svogūnai labai tinka prie kepintų pomidorų. O šis pyragas – puikus užkandis prie mėgstamų salotų. Jį paruošite maždaug per pusvalandį. Šio skanėsto pakaks keturių asmenų šeimai.

Sveikuolių pyragas 

Reikės:

  • 2 stiklinių virtų bolivinių balandų;
  • 1 kiaušinio;
  • jūros druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Įdarui:

  • 4 svogūnų;
  • 2 didelių pomidorų;
  • 2 česnako skiltelių;
  • 1 šaukštelio džiovintų čiobrelių;
  • 2 kiaušinių;
  • 2 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio;
  • 1 šaukštelio rudojo cukraus;
  • jūros druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Virtas bolivinių balandų kruopas sumaišykite su kiaušiniu, druska ir maltais pipirais. Paruoštą masę šaukštu paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos. Pyrago pagrindą pašaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę 15 minučių. Iškepusį palikite kiek praaušti.

Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi, kol gražiai pagels. Į kepančius svogūnus berkite kapotas česnako skilteles, rudąjį cukrų, druską, pipirus, čiobrelius ir dar kiek pakepinkite, kol šiek tiek karamelizuosis.

Ant pyrago pagrindo suberkite keptus svogūnus, o ant jų išdėliokite griežinėliais pjaustytus pomidorus. Kiaušinius suplakite su keliais šaukštais šalto vandens, tarkuotu sūriu ir plakinį užpilkite ant pyrago. Pyrago viršų apibarstykite druska, pipirais, čiobreliais ir pašaukite kepti 15–20 minučių. Iškepęs pyragas skanus ir karštas, ir atvėsęs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.