Pyragas su kokosų karūna
Reikalingi produktai:
- 4 kiaušinio tryniai,
- 200 g cukraus,
- 200 g tirpinto sviesto,
- 200 ml pieno,
- žiupsnelis druskos,
- 300 g miltų,
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių.
Kokosų karūnai:
- 150 g cukraus,
- 4 baltymai (kambario temperatūros),
- 170 g kokoso drožlių.
Tešlai į dubenį suberti cukrų, druską, supilti kiaušinių trynius ir gerai išplakti, tada supilti tirpintą sviestą, išmaišyti. Pilti pieną, suberti persijotus miltus, kepimo miltelius ir užmaišyti tešlą.
Orkaitę įkaitinti iki 160 C temperatūros. Tešlą sukrėsti į stačiakampę sviestu išteptą ir miltais pabarstytą formą. Šauti į orkaitę ir kepti 20-25 min. Tada išimti ir padėti praaušti.
Baltymus išplakti iki standžių putų ir palaipsniui berti cukrų, išplakant jį kartu su baltymais, kol visiškai ištirpsta.
Suberti kokoso drožles ir atsargiai įmaišyti į baltymus.
Visą kokosinę masę dėti ant pravėsusio pyrago, paskirstyti ją per visą plotą ir dėti atgal į orkaitę sumažinus kaitrą iki 140 C.
Kepti dar 15-20 min.