Pyragas su kokosų karūna: kai kepu, pakvimpa visi namai

„Kodėl rudenį namai turi kvepėti obuoliais arba bulvėmis? Mano namai kvepia šiltu pyragu ir kava“, – teigia Odeta Kudopčenkė, konkursui „Mano virtuvė kvepia rudeniu“ atsiuntusi kokosinio pyrago receptą.

Pyragas su kokosų kepure.<br>O.Kudopčenkės nuotr.
Pyragas su kokosų kepure.<br>O.Kudopčenkės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2016, 4:13 PM, atnaujinta Sep 11, 2023, 11:08 AM

Pyragas su kokosų karūna

Reikalingi produktai:

  • 4 kiaušinio tryniai,
  • 200 g cukraus,
  • 200 g tirpinto sviesto,
  • 200 ml pieno,
  • žiupsnelis druskos,
  • 300 g miltų,
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių.

Kokosų karūnai:

  • 150 g cukraus,
  • 4 baltymai (kambario temperatūros),
  • 170 g kokoso drožlių.

Tešlai į dubenį suberti cukrų, druską, supilti kiaušinių trynius ir gerai išplakti, tada supilti tirpintą sviestą, išmaišyti. Pilti pieną, suberti persijotus miltus, kepimo miltelius ir užmaišyti tešlą.

Orkaitę įkaitinti iki 160 C temperatūros. Tešlą sukrėsti į stačiakampę sviestu išteptą ir miltais pabarstytą formą. Šauti į orkaitę ir kepti 20-25 min. Tada išimti ir padėti praaušti.

Baltymus išplakti iki standžių putų ir palaipsniui berti cukrų, išplakant jį kartu su baltymais, kol visiškai ištirpsta.

Suberti kokoso drožles ir atsargiai įmaišyti į baltymus.

Visą kokosinę masę dėti ant pravėsusio pyrago, paskirstyti ją per visą plotą ir dėti atgal į orkaitę sumažinus kaitrą iki 140 C.

Kepti dar 15-20 min. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.