Kiek spalvų! O tai reiškia tik viena – vitaminų gausybę. Ryškios įvairiaspalvės paprikos yra vienos geriausių vitamino A ir C šaltinių, jose taip pat yra ir vitamino B6 bei folio rūgšties. Pupelėse yra augalinių baltymų, platus spektras vitamino B bei įvairių mineralų.
Šių salotų pasigaminkite kuo dažniau, jei norite palepinti savo organizmą tokia gausa veikliųjų medžiagų.
Pagal šį Renatos Ničajienės receptą paruošite salotų keturiems asmenims.
Reikės:
1 stiklinės pupelių;
2 saldžiųjų kukurūzų burbuolių;
4 didelių pomidorų;
1 raudonojo svogūno;
1 raudonos paprikos;
1 žalios paprikos;
1 geltonos paprikos;
ryšulėlio šviežių kalendrų;
žiupsnelio aitriosios paprikos;
jūros druskos pagal skonį;
4 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus;
3 šaukštų žaliųjų citrinų sulčių.
Jei naudojate džiovintas, o ne šviežias pupeles, jas iš vakaro užmerkite, kad greičiau išvirtų. Pupeles išvirkite pasūdytame vandenyje. Atskirai išvirkite kukurūzų burbuoles nesūdytame vandenyje. Jas virti reikėtų apie 10 minučių. Išvirusias pupeles ir kukurūzus palikite atvėsti.
Nuplaukite pomidorus ir paprikas. Pomidorus smulkiai supjaustykite. Iš paprikų išimkite sėklas ir taip pat smulkiai supjaustykite. Svogūną nulupkite, kalendras nuplaukite ir viską smulkiai sukapokite.
Į indą, kuriame maišysite salotas, suberkite virtas pupeles ir nuo kukurūzų burbuolių peiliu nupjautas jų sėklas. Ten pat sudėkite visas susmulkintas daržoves ir prieskonius.
Iš alyvuogių aliejaus ir žaliųjų citrinų sulčių pagaminkite padažą. Jį gardinkite druska ir aitriąja paprika. Padažą užpilkite ant salotų ir gerai išmaišykite. Valgykite iš karto.