Konkursui „Mano virtuvė kvepia rudeniu“ ji atsiuntė šių puikių keksiukų receptą. Išbandykite!
Moliūgų keksiukai
Keksiukams reikės:
- maždaug 0,5 kg moliūgo be sėklų ir žievės (iš jo gausime apie 200 ml tyrės);
- 150 gramų miltų,
- 200 gramų cukraus,
- 80 ml aliejaus,
- 2 kiaušinių,
- pusės šaukštelio vanilinio cukraus,
- šaukštelio sodos ir pusės šaukštelio kepimo miltelių,
- žiupsnelio druskos,
- šaukštelio cinamono,
- dar galima įberti prieskonių meduoliams mišinio.
1. Pirmiausia reikės pasigaminti moliūgų tyrę, tad moliūgą supjaustę kubeliais dedame į skardą su kepimo popieriumi ir iki valandos pakepame 180 laipsnių orkaitėje, po to sutriname trintuvu ir atvėsiname.
2. Dubenyje išplakti aliejų, cukrų, kiaušinius, moliūgų tyrę ir vanilinį cukrų.
3. Kitame dubenyje sumaišyti visus likusius birius produktus – miltus, kepimo miltelius, sodą, prieskonius.
4. Sausus produktus suberti į tešlą ir išmaišyti. Sudėti į keksiukų formeles, iš tiek tešlos išeina 12 keksiukų.
5. Dėti į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 20 min., kol įbedus medinį pagaliuką jis lieka sausas. Skanaus.