Bulvių tešlos pyragas su faršu ir daržovėmis
Reikalingi produktai (kepimo forma – 24 cm skersmens)
Tešlai:
- 150 g virtų bulvių,
- 150 g miltų,
- 80 g sviesto (ištirpinto),
- druskos.
Įdarui:
- 500 g jautienos faršo (ar kokio norite),
- 2 dideli pomidorai,
- 1 paprika,
- 1 mažas svogūnas,
- 2 skiltelės česnako,
- keli svogūnu laiškai,
- 1 indelis (200 ml) liesos grietinės,
- druska,
- pipirai,
- krapai,
- petražolės,
- 100 g sūrio.
Gaminimo eiga
Bulves sutarkuoti burokine tarka, pilti sviestą, suberti miltus ir druską – suminkyti tešlą.
Formą gerai ištepti aliejumi ir pabarstyti miltais, paskirstyti tešlą taip, kad susiformuotų ir dugnas, ir kraštai.
Faršą pakepinti keptuvėje su svogūnais, paprika, česnaku ir prieskoniais, dėti grietinę ir trumpai patroškinti.
Pomidorus supjaustyti griežinėliais, sūrį sutarkuoti.
Atvėsusį faršą dėti į formą, ant jo – pomidorų sluoksnį, po to užbarstyti sūrio.
Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 40-50 min.
Skanaus!
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“