Picos keksiukai
Reikalingi produktai (12 vnt.)
Tešlai:
- 300 g miltų;
- 21 g šviežių mielių;
- 150 ml šilto vandens;
- 0,5 a. š. druskos;
- 0,5 a. š. cukraus;
- 30 ml alyvuogių aliejaus;
- šiek tiek raudonėlio (nebūtinai).
Įdaras
Įdarą pasirinkite pagal save, kokią picą mėgstate: tinka saliamis, virtas kumpis, alyvuogės, pievagrybiai, džiovinti pomidorai aliejuje, paprika, mocarela, kukurūzai, tarkuotas suris ir t.t.
Aš dėjau virto kumpio, paprikos, pievagrybių, konservuotų kukurūzų, tarkuoto sūrio – produktų kiekis maždaug toks, kaip picai ar net šiek tiek daugiau. Galiausiai viskas priklauso nuo skonio.
Gaminimo eiga
Vandenį sumaišyti su cukrumi ir mielėmis, palikti pastovėti 15 min.
Po to įpilti aliejų, berti druską, džiovinto raudonėlio, persijotus miltus, suminkyti tešlą, aptepti ją trupučiu aliejaus, dėti į dubenėlį, uždengti rankšluosčiu ir palikti kilti šiltoje vietoje 30-40 min.
Įdaras
Visus norimus ingredientus supjaustyti, sūrį sutarkuoti.
Pakilus tešlai, išimti ir rankomis ją ištampyti į šonus, kaip picai. Suberti įdarą ir paminkyti, kad viskas susimaišytų.
Į keksiukų formą dėti silikonines formeles, jei jų neturite, gerai ištepkite keksiukų formą ar formeles aliejumi (popierinių formelių nenaudokite, nes tešla prie jų prilips).
Padalinkite tešlą į 12 dalių ir dėkite į kesiukų formeles. Jie nebus vienodi ir gražus, bet tai – nesvarbu. Iškilę atrodys gražiau. Padėkite vėl šiltoje vietoje kilti apie 25-30 min.
Kepti 200-220 laipsnių temperatūroje apie 25-30 min. Kepimo laikas priklauso nuo jų dydžio ir įdaro kiekio.
Skanaus!
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“