Šį kartą ruošiau iš vaivorykštinių upėtakių, tačiau manau, kad tinka bet kokia kita žuvis: lašiša, plekšnė, skumbrė.
Upėtakiai špinatų padaže
Reikalingi produktai:
- 2 vaivorykštiniai upėtakiai (maždaug po 500 g),
- druskos, pipirų pagal skonį.
Padažui reikalingi produktai:
- 50 g sviesto,
- 50 ml žuvų sultinio,
- 100 ml grietinėlės,
- gera sauja smulkintų špinatų lapelių.
Upėtakius išvalome, paliekame odą ir galvą. Ištriname druska, maltais pipirais, suvyniojame į foliją ir dedame į 180 laipsnių orkaitę kepti 20–30 min.
Špinatus nuplauname ir susmulkiname.
Keptuvėje ištirpdome sviestą, pilame sultinį, dedame špinatus ir troškiname apie 5 min.
Supilame grietinėlę ir vis maišome, kol padažas truputį sutirštės. Dedame prieskonių, jeigu trūksta.
Į lėkštę pilame padažą ir dedame upėtakių filė be kaulų nedideliais gabaliukais.
Labai tinka virtos bulvės.
Šaltinis – „Samčio užrašai“