Bandelės su mėsa
Reikalingi produktai (iš nurodyto kiekio išeis 9 vnt.)
Tešlai:
- 220 g varškės;
- 2 kiaušiniai;
- 50 ml aliejaus;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 0,5 a. š. druskos;
- 1 a. š. cukraus (su kaupu);
- 390-400 g miltų;
- dar miltų reikės pabarstymui.
Įdarui:
- 750 g faršo;
- 2 kiaušiniai;
- druska, pipirai;
- 1-2 skiltelės česnako;
- 1 svogūnas;
- 2-3 v. š. grietinės;
- petražolės, krapai.
Bandelėms aptepti reikės 1 kiaušinio ir 2 v. š. pieno.
Gaminimo eiga
Pirmiausia pasiruoškite įdarą.
Į faršą įkulkite kiaušinius, sudėkite prieskonius, smulkintus žalumynus ir česnaką, dėkite grietinę ir sutarkuotą svogūną – viską gerai išmaišykite.
Ruošiame tešlą
Kiaušinius išsukti su varške, cukrumi ir druska, pilti aliejų, išmaišyti persijotus miltus su kepimo milteliais, suberti ir suminkyti tešlą. Padalinti į 9 dalis.
Iškočioti paplotėlį, dėti į vidurį faršą, sujungti ir užspausti šonus (arba formuokite kokią norite formą).
Aptepkite kiaušinio ir pieno plakiniu.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40 min.
Skanaus!
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“