Vištienos troškinys su kario prieskoniais įkaitins ir žandus, ir kūną

Šaltuoju metu nėra nieko nėra geriau, kaip karštas, švelniai aštrus troškinys. Vištiena su kario prieskoniais – rytietiško skonio patiekalas, puikiai tinkantis ir atšiauresnėms šalims.

Vištiena su daržovėmis ir kario prieskoniais.<br>G.Kubiliūtės nuotr.
Vištiena su daržovėmis ir kario prieskoniais.<br>G.Kubiliūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gina Kubiliūtė, „The kitchen i love“

2016-11-17 13:41, atnaujinta 2021-11-15 11:25

Yra gausybė šio vištienos troškinio receptų. Bet visada geriausia pasigaminti pagal save.

Pati mėgstu gaminti su nemažai daržovių, troškinant grietinėlės ir kokosų pieno padaže. Tačiau padažą galima daryti ir vien tik iš grietinėlės ar vien tik iš kokosų pieno, maišyti su pomidorų tyre ir taip toliau.

Jį galima valgyti su ryžiais, bulvėmis, rytietiška duonele ar tiesiog vieną. Pati valgau su duonos skrebučiu.

Vištienos troškinys su kario prieskoniais

Ko gi reikės (4 asmenims):

  • 500 g vištos krūtinėlės;
  • 200 g morkų;
  • 200 g moliūgo;
  • 200 g paprikos;
  • 100 g saliero stiebo;
  • 100 g svogūnų;
  • poros skiltelių česnakų;
  • 100 g žaliųjų žirnelių (gali būti šaldyti);
  • 50 g graikinių riešutų;
  • 100 ml neriebios grietinėlės;
  • 100 ml kokosų pieno;
  • 100 ml vandens;
  • aliejaus;
  • kario prieskonių;
  • kumino;
  • aitriųjų pipirų pagal norimą aštrumą;
  • druskos;
  • šviežių petražolių, kalendros.

Kaip gaminti

Vištieną supjaustyti kąsnio dydžio gabaliukais, trumpai apkepinti gerai įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus (apie 2-3 min).

Išimti ir toje pačioje keptuvėje trumpai apkepinti supjaustytas daržoves. Viską sudėti į puodą ar gilią keptuvę. Supilti vandenį, grietinėlę, kokosų pieną, suberti graikiškus riešutus, druską, prieskonius ir troškinti apie 20 min.

Padažas turi būti tirštas, jei per skystas – dar patroškinkite, kol sutirštės (kas mėgsta gali tirštinti krakmolu ar miltais, pati tokių variantų nenaudoju). Jei padažo per mažai – dar pilkite vandens ir patroškinkite kelias minutes.

Baigus virti – apibarstyti smulkintomis petražolėmis ir kalendra.

Šaltinis – „The kitchen I love“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.