Šis variantas daugelio mėgstamas, receptas vienas paprastesnių, nereikia marinuoti jos valandų valandas ir nereikia milijono produktų.
Tačiau galiu garantuoti, jog vištiena išeina sultinga bei minkšta. Kvepia ji gardžiai nuo česnako, citrinos ir šviežių žolelių.
Jei jūsų paukštis didelis, sveria daugiau nei 2 kilogramus, padvigubinkite produktų kiekius ir pailginkite kepimo laiką.
Ir, aišku, jei yra noro, suriškite vištos kojas.
Bet šiaip labai paprastai pagaminama, tačiau taip pat labai gardi višta, daugumos mėgstama ir valgoma. Šventėms pats tas būtų, ar ne?
Orkaitėje kepta višta
Reikės:
- vištos – ~1,5 kg;
- minkšto sviesto – 50 g;
- česnako – 2-3 skilt.;
- šviežių rozmarinų ar čiobrelių;
- citrinos;
- svogūno;
- druskos, pipirų.
Česnako skilteles susmulkiname kartu su saujele šviežio rozmarino ar čiobrelio. Sumaišome su minkštu sviestu.
Vištą gerai pasūdome, apibarstome maltais juodaisiais pipirais (nepamirštame vidaus) ir aptepame paruoštu česnakiniu sviestu.
Vištą dedame į kepimo skardą, apšlakstome visos citrinos sultimis. Kas liko iš citrinos, sudedame į vištos vidų kartu su nuluptu svogūnu ir rozmarino ar čiobrelio šakele.
Kepame įkaitintoje 210 laipsnių karščio orkaitėje apie 45 min.
Skanaus!
Šaltinis – „Sigita Cooks“