Per šventes juo pavaišinkite artimuosius ir svečius – visi liks maloniai nustebinti. O ir jūs nepavargsite, nes ilgai stovėti prie viryklės tikrai nereikės.
Jautienos kepsnys su medaus ir garstyčių glazūra
Reikės:
- 2 kg jautienos;
- 1 svogūno;
- 2 a. š. garstyčių sėklų;
- 5 gvazdikėlių;
- 3 lauro lapų;
- 90 g rudojo cukraus;
- 1 v. š. druskos;
- 60 ml vyno acto.
Glazūrai reikės:
- 2 česnako skiltelių;
- 190 g Dižono garstyčių;
- 45 g rudojo cukraus;
- 115 g medaus;
- 2 v. š. baltojo vyno acto.
Jautieną dėkite į puodą, suberkite prieskonius, cukrų, druską, dėkite svogūną, pilkite actą ir tiek vandens, kad apsemtų mėsą. Virkite 2 valandas.
Glazūrai sumaišykite smulkintus česnakus ir kitus ingredientus. Pilkite samtį skysčio, kuriame virė jautiena.
Jautienos gabalą perkelkite į kepimo skardą ir apliekite glazūra.
Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 15 minučių.
Padažą supilkite į padažinę ir patiekite šalia kepsnio.