Po traškia medaus glazūra – minkštas ir sultingas kepsnys

Traški medaus ir garstyčių glazūra saugo minkštutėlį, sultingą jautienos kepsnį – ypatingo skonio patiekalą, kurį šventėms paruošite be didelių pastangų.

Jautienos kepsnys su medaus ir garstyčių glazūra.
Jautienos kepsnys su medaus ir garstyčių glazūra.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2016, 12:50 PM, atnaujinta Dec 21, 2021, 9:00 AM

Per šventes juo pavaišinkite artimuosius ir svečius – visi liks maloniai nustebinti. O ir jūs nepavargsite, nes ilgai stovėti prie viryklės tikrai nereikės.

Jautienos kepsnys su medaus ir garstyčių glazūra

Reikės:

  • 2 kg jautienos;
  • 1 svogūno;
  • 2 a. š. garstyčių sėklų;
  • 5 gvazdikėlių;
  • 3 lauro lapų;
  • 90 g rudojo cukraus;
  • 1 v. š. druskos;
  • 60 ml vyno acto.

Glazūrai reikės:

  • 2 česnako skiltelių;
  • 190 g Dižono garstyčių;
  • 45 g rudojo cukraus;
  • 115 g medaus;
  • 2 v. š. baltojo vyno acto.

Jautieną dėkite į puodą, suberkite prieskonius, cukrų, druską, dėkite svogūną, pilkite actą ir tiek vandens, kad apsemtų mėsą. Virkite 2 valandas.

Glazūrai sumaišykite smulkintus česnakus ir kitus ingredientus. Pilkite samtį skysčio, kuriame virė jautiena.

Jautienos gabalą perkelkite į kepimo skardą ir apliekite glazūra.

Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 15 minučių.

Padažą supilkite į padažinę ir patiekite šalia kepsnio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.