Itališko maisto gerbėjams patiks: perlenkta pica su tunu

Italai ją vadina „Calzone“ – išvertus iš italų kalbos tai kelnės. Įdomu, kodėl italai taip pavadino šią perlenktą picą?

Perlenkta pica.<br>A.Labanauskas nuotr.
Perlenkta pica.<br>A.Labanauskas nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andžela Labanauskas (Facebook/Andželikos virtuvėlė)

Dec 19, 2016, 6:43 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:43 PM

„Calzone“ kepama pečiuje, orkaitėje ar aliejuje (tik tuomet reikia daryti mažesnes picas). Aš kepiau orkaitėje – tešla paprasta, o įdarą galite pasirinkti kokį mėgstate.

Perlenkta pica su tunu, pomidorais ir mocarela

Tešlai reikės:

20 g šviezių mielių;

400 g miltų;

200 ml šilto vandens;

5 v. š. aliejaus;

druskos.

Įdarui reikės:

2 dėžučių tuno aliejuje;

2 svogūnų;

2-3 pomidorų;

300 g mocarelos;

2-3 v. š. pomidorų padažo ar pastos;

80 g tarkuoto sūrio;

druskos, pipirų.

Gaminimo eiga

Tešla

Mieles ištirpinti šiltame vandenyje, įpilti aliejų, berti prasijotus miltus ir druską, suminkyti tešlą (apie 5 min.)

Padalinti ją į 4 dalis, suformuoti kamuoliukus, aptepti aliejumi, uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje kilti apie 35-40 min.

Įdaras Tuną nuvarvinti, sutrinti šakute, svogūnus ir pomidorus supjaustyti, mocarelą sutarkuoti burokine tarka.

Pakilusią tešlą iškočioti, padaryti apskritimą, vieną pusę patepti pomidorų padažu, dėti tuną, pomidorus, svogūnus, mocarelą, tarkuotą sūrį. Užlenkti kita tešlos puse, suspausti ir užlenkti kraštus, pabarstyti miltais.

Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 25-30 min.

Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.