Kalėdinė antis su imbierais ir mandarinais

Ypatingas patiekalas jūsų šventei – kepta antis, aplieta mandarinų sultimis ir kvepianti imbierais.

Kalėdinė antis su mandarinais ir imbierais.
Kalėdinė antis su mandarinais ir imbierais.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-23 14:53, atnaujinta 2021-12-21 08:52

Labai gardu su virtomis kuskuso kruopomis.

Kalėdinė antis su mandarinais ir imbierais

Reikės:

  • 5 kg anties;
  • 1 a. š. druskos
  • 1 a. š. kiniško penkių prieskonių mišinio;
  • 2 nykščio dydžio imbierų gabalėlių;
  • 4 šakelių rozmarino;
  • 6 mandarinų;
  • aliejaus.

Antį apibarstykite druska ir kinišku penkių prieskonių mišiniu. Palikite per naktį šaldytuve.

Sutarkuokite imbierą. Susmulkinkite rozmarinus. Mandarinus su visomis žievelėmis perpjaukite į keturias dalis ir dėkite į dubenį su imbieru ir rozmarinais.

Mišinį apšlakstykite aliejumi, išmaišykite ir prikimškite juo antį.

Dėkite ją į skardą ant grotelių, aptepkite aliejumi ir dėkite į 180 laipsnių orkaitę.

Kai antis bus baigianti kepti, perpjaukite dar tris mandarinus ir paguldykite į skardą šalia jos.

Po 15 minučių išspauskite pusės kepto mandarino sultis, sumaišykite su keliais šaukštais iš anties išsiskyrusio skysčio – štai ir puikus padažas prie anties.

Skanių švenčių!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.