Labai gardu su virtomis kuskuso kruopomis.
Kalėdinė antis su mandarinais ir imbierais
Reikės:
- 5 kg anties;
- 1 a. š. druskos
- 1 a. š. kiniško penkių prieskonių mišinio;
- 2 nykščio dydžio imbierų gabalėlių;
- 4 šakelių rozmarino;
- 6 mandarinų;
- aliejaus.
Antį apibarstykite druska ir kinišku penkių prieskonių mišiniu. Palikite per naktį šaldytuve.
Sutarkuokite imbierą. Susmulkinkite rozmarinus. Mandarinus su visomis žievelėmis perpjaukite į keturias dalis ir dėkite į dubenį su imbieru ir rozmarinais.
Mišinį apšlakstykite aliejumi, išmaišykite ir prikimškite juo antį.
Dėkite ją į skardą ant grotelių, aptepkite aliejumi ir dėkite į 180 laipsnių orkaitę.
Kai antis bus baigianti kepti, perpjaukite dar tris mandarinus ir paguldykite į skardą šalia jos.
Po 15 minučių išspauskite pusės kepto mandarino sultis, sumaišykite su keliais šaukštais iš anties išsiskyrusio skysčio – štai ir puikus padažas prie anties.
Skanių švenčių!