Skonis stulbinantis – valgant jaučiasi salotų traškumas, vynuogių gaivumas sudera su aštrokais vištienos gabaliukais, o kepinti saulėgrąžų branduoliai, poroje su perlinėmis kruopomis šioje puokštėje labai primins žemės riešutus.
Daug ragavusių sakė nesitikėję, kad toks produktų derinys iš viso tinka. Drąsiai rekomenduoju gimtadienio, Kalėdų, Naujų metų ar savaitgalio stalui.
Vienu metu išsitraukiu 2 puodus, į vieną supilu
- 1 stiklinę perlinių kruopų,
- 2 stiklines vandens,
- 0,5 a. š. druskos.
Į kitą puodą dedu vištienos krūtinėlę – vidutinio dydžio ar didelę.
Pilnai užpilu vandeniu ir po abiem puodais kaičiu ugnį. Kruopoms užvirus, sumažinu ugnį, pridengiu dangčiu, o pavirus 10-12 min., išjungiu ugnį, sandariai uždengiu puodą ir palieku brinkti.
Krūtinėlei pavirus 30 min., įberiu
- 1 a. š. prieskonių paukštienai
ir verdu dar apie 10-15 min.
Krūtinėlę ištraukiu į lėkštę ir palieku atvėsti. Tuomet sausoje keptuvėje iki intensyvaus apskrudimo apkepu
- 1 stiklinę saulėgrąžų branduolių.
Juos išberiu į indą, kuriame maišysiu salotas. Supjaustau vištieną vidutinio dydžio gabaliukais, į keptuvę pilu
- aliejaus,
- 2 v. š. rudojo cukraus,
- 1 a. š. aitriųjų paprikų miltelių.
Nuolat maišant laukiu, kol ištirps cukrus, tada suberiu vištienos gabaliukus ir apskrudinu iki gražios auksinės spalvos. Palieku atvėsti. Belieka susipjaustyti vynuoges (500-600 g).
Vidutines pjaunu per pusę, didesnes – į keturias dalis. Naudoju tiek žalias, tiek raudonas uogas, žalios patogesnės tuo, kad būna besėklės, o su raudonomis tenka pavargti.
Ir galiausiai nedideliais kubeliais supjaustau
- 1/4 ledo salotų (Iceberg).
Stengiuosi naudoti tik baltąją salotų dalį – bus traškiau.
Visus produktus permaišau su
- 6-8 v. š. neriebaus majonezo (apie 200 g)
Tiekiu atvėsintas šaldytuve. Iš šių proporcijų gausis apie 12 porcijų.
Patarimas – jei nemėgstate majonezo, galite naudoti užpilą iš aliejaus, citrinos sulčių ir medaus.
Šaltinis – „Kūmutės Virtuvė“