Mums patiko. Išėjo tikrai labai puikūs. Galite juos kepti ir saldžius, paskui įspausti įdarą, ir nesaldžius. Jie labai skanūs ir be įdaro. Kaip minėjau, variantų yra labai daug.
12 vienetų krafinų, keptų keksiukų formelėse, reikės:
- 1 kiaušinio;
- 400 g miltų;
- 7 g sausų mielių
- 30 ml vandens;
- 30–70 g cukraus (jei nenorite saldžių, pakaks 30 g, o jei saldesnių – daugiau);
- 150 ml šilto pieno;
- 0,5 a. š. druskos;
- 20 ml aliejaus;
- 100–130 g minkšto sviesto pertepimui.
Gaminimo eiga
Mieles sumaišykite su vandeniu ir palikite trumpam pastovėti.
Kiaušinį išplakite su cukrumi, pienu, druska, aliejumi, po to įmaišykite mieles, berkite persijotus miltus ir išminkykite tešlą (tai darykite ne mažiau nei 10 min.)
Dubenėlį ištepkite aliejumi, įdėkite tešlą (ją irgi ištepkite aliejumi), uždenkite ir palikite kilti šiltoje vietoje apie 1 val.
Keksiukų formeles ištepkite sviestu, pabarstykite miltais, nereikalingus miltus apvertus nukrėskite.
Pakilusią tešlą padalinkite į lygias 6 dalis, kiekvieną gabalėlį plonai iškočiokite (prieš tai miltais pabarstykite stalą). Turi gautis apie 18-20 cm pločio ir apie 55-60 cm ilgio juostelės.
Sutepkite jas minkštu sviestu, atsargiai susukite į vyniotinį, truputėlį patempkite į šonus ir išilgai perpjaukite.
Po to susukite kiekvieną dalį pjūviu į viršų į pyragėlį ir įdėkite į paruoštą keksiukų formą.
Uždenkite ir palikite šiltoje vietoje kilti dar apie 1 val.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min., kol gražiai paruduos.
Iškepusius ir truputėlį atvėsusius galite pabarstyti cukraus pudra ar konditerinio švirkšto smaigaliu vidų užpildyti uogiene ar kremu.
Labai skanu, pavyzdžiui, šviežią tepamą sūrį sumaišyti su sutrintomis uogomis ar išlydytu šokoladu.
Galite pasidaryti ir nesaldų įdaro variantą: sutrinkite trintuve šviežią tepamą sūrį su rūkyta lašiša, įmaišykite smulkintų krapų, pagardinkite prieskoniais.
Žodžiu, kiekvienas įdarą galite pasirinkti pagal savo skonį, o galite ir be įdaro valgyti. Jie tikrai puikūs.
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“.