Antis pagal kinišką receptą – ne taip ir sudėtinga, kaip manėte

Pajusti egzotiškų šalių skonį galima ir nekelianti kojos iš namų. Šiek tiek daugiau fantazijos – virtuvėje galite leistis į netradicinio maisto keliones. Kartais įmantrūs ir neįprastai skambantys patiekalai gali atrodyti sudėtingi ir reikalaujantys ypatingų įgūdžių, tačiau neskubėkite nuleisti rankų.

Pagal kinišką receptą kepta antis.<br>R.Ničajienės nuotr.
Pagal kinišką receptą kepta antis.<br>R.Ničajienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2017, 2:12 PM, atnaujinta Jan 30, 2023, 1:38 PM

Lietuvių jau pamėgtų kinų virtuvės patiekalų skonio paslaptį įminti prireiks tik šiek tiek laiko, kantrybės ir gardaus padažo.

Praėjusį savaitgalį kinai sutiko Naujuosius metus, ta proga „Sezoninės virtuvės“ tinklaraščio ir kulinarinių knygų autorė, „RIMI šeimos pietų“ projekto partnerė Renata Ničajienė pasidalino gomurį lepinančiu kiniškai keptos anties receptu.

Kiniškai kepta antis

4 asmenims, trukmė – 2,5 val.

Reikės:

  • 1 anties (apie 2 kg).

Marinatui:

  • 4 šaukštų medaus;
  • 3 šaukštų sojų padažo;
  • 1 šaukšto skrudintų sezamų aliejaus;
  • 1 šaukšto ryžių acto (galima keisti baltuoju vyno actu);
  • 1 šaukšto penkių rūšių malto pipirų mišinio.

„Hoisin“ padažui:

  • 4 šaukštų sojų padažo;
  • 2 šaukštų riešutų sviesto;
  • 1 šaukšto medaus;
  • 2 šaukštų ryžių acto (galima keisti baltuoju vyno actu);
  • 2 šaukštų skrudintų sezamų aliejaus;
  • 2 česnakų skiltelių;
  • 1 aitriosios paprikos;
  • ½ šaukštelio malto penkių rūšių pipirų mišinio.

Pateikimui:

  • 1 poro;
  • 1-2 baltųjų žieminių ridikų.

Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių. Antį gerai nuplaukite, nupjaukite jos uodegėlę, kuri turi specifinį skonį ir kvapą. Paukštį guldykite ant grotelių, jas įstatykite į kepimo skardą ir iš abiejų pusių gausiai nuplikykite verdančiu vandeniu. Antis po šios procedūros sustangrės, jos oda susitrauks.

Paukštį nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, vandenį iš skardos išpilkite.

Antį vėl guldykite ant grotelių, jas įstatykite į tuščią skardą ir pašaukite kepti 2 valandoms į orkaitę. Kepdami kartkartėmis ją apverskite ant kito šono ir nupilkite iš skardos susikaupusius anties taukus, kad jie nuo ilgo kepimo nesudegtų.

Anties taukus atsidėkite, juose labai skanu kepti daržoves.

Kol antis keps, juostelėmis supjaustykite porą ir žieminius ridikus.

Pagaminkite „Hoisin“ padažą, suplakite jo sudedamąsias dalis, išskyrus česnaką ir aitrųjį pipirą. Į pagamintą padažą įspauskite česnaką ir sudėkite smulkiai kapotą pipirą (jo sėklas išimkite).

Sumaišykite marinatą ančiai aptepti, suplakite visas jo sudedamąsias dalis į vientisą padažą.

Po 2 valandų kepimo dešimčiai minučių padidinkite orkaitės karštį iki 190 laipsnių, po to antį ištraukite ir teptuku gerai ištepkite paruoštu marinatu vieną jos pusę bei kiškite vėl 10 minučių, kad apkeptų.

Po to ištraukite, apverskite ir ištepkite antrąją jos pusę bei vėl kiškite 10 minučių apkepti.

Iškepusią glazūruotą antį sukarpykite arba supjaustykite nedideliais gabalėliais, patiekite su padažu ir daržovėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.