Makaronai su vištiena: dar nebaigę lėkštės svajosite apie kitą

Makaronai su vištiena, grybais ir špinatais – nuostabus patiekalas šeimos pietums. Gardus iki pirštų apsilaižymo.

Makaronai su vištiena ir grybais.<br>E.Videikienės nuotr.
Makaronai su vištiena ir grybais.<br>E.Videikienės nuotr.
Makaronai su vištiena ir grybais.<br>E.Videikienės nuotr.
Makaronai su vištiena ir grybais.<br>E.Videikienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Ernesta Videikienė, „Baking secrets“

Feb 6, 2017, 11:51 AM, atnaujinta Feb 7, 2022, 12:11 PM

Kaskart valgydama šių makaronų dar nepabaigusi vienos lėkštės, galvoju apie kitą ir visada kartoju porciją. Gėris!

Patarimai, pastebėjimai. Špinatų kiekio neskaičiuoju, dedu, kiek turiu ir telpa. Iš grybų dažniausiai naudoju ruduosius pievagrybius, nes juos labiausiai mėgstu. Tinka ir įprasti balti.

Porą galima pakeisti svogūnu, tačiau skaniau, kai dedamas ir poras.

Rūkyta paprika – būtina. Suteikia labai gerą skonį. Manau, tai viena iš šio patiekalo sėkmių! Galima apsieiti be jos, bet nerekomenduoju.

Vietoje sultinio galima naudoti baltą vyną ar tiesiog vandenį.

Makaronai su vištiena, grybais ir špinatais

Reikalingi produktai (1 puodelis – 250 ml)

  • 450 g vištos krūtinėlės;
  • druskos, pipirų pagal skonį;
  • 1 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių;
  • truputis alyvuogių aliejaus;
  • 2 skiltelės česnako, susmulkintos;
  • 1 mažas svogūnas, susmulkintas;
  • 1 mažas poras, pjaustytas griežinėliais;
  • 400 g rudųjų pievagrybių, supjaustytų griežinėliais;
  • 2 šaukštai sviesto;
  • 1/2 puodelio vištienos sultinio;
  • 1 puodelis grietinėlės;
  • 2 šaukštai šviežių smulkintų petražolių;
  • pora didelių saujų špinatų, smulkintų;
  • 250 g „Fettuccine“ makaronų.

Kaip gaminti 

Vištų krūtinėles ištrinkite druska, pipirais ir rūkyta paprika.

Alyvuogių aliejų įkaitinkite keptuvėje ir jame apkepkite vištų krūtinėles, kol gražiai apskrus. Išimkite iš keptuvės, sudėkite į lėkštę ir leiskite truputį atvėsti. Kai pravės, supjaustykite nedideliais gabaliukais.

Į verdantį pasūdytą vandenį dėkite virti makaronus. Virkite kaip nurodyta ant pakuotės. Kai išvirs, nukoškite.

Į keptuvę dėkite sviestą, porus, svogūnus ir pakepkite, kol suminkštės. Sudėkite česnaką ir grybus. Kepkite dar apie 5 minutes.

Į keptuvę supilkite sultinį, sudėkite pjaustytą vištieną, virkite 4-5 minutes.

Pilkite grietinėlę, išmaišykite, užvirkite. Sudėkite špinatus, porą minučių pavirkite.

Tuomet sudėkite virtus makaronus ir petražoles. Išmaišykite ir tiekite.

Šaltinis – „Baking Secrets“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.