Kepsniukai minkšti, tirpsta burnoje, o ir gaminant nereikia daug vargti.
Jei norisi, galite ir padažo tiekt prie jų.
Vištienos ir cukinijų kepsneliai
Reikalingi produktai:
- 350 g vištienos faršo (galima ir kitokio),
- 1 nedidelė jauna cukinija,
- 1 kiaušinis,
- 3 šaukštai kukurūzų miltų (galima keisti ir paprastais),
- 1 šaukštelis džiovintų kalendrų,
- žiupsnelis druskos,
- žiupsnelis maltų baltųjų pipirų,
- aliejaus kepimui,
- 1 nedidelis svogūnas.
Nulupti ir burokų trintuve sutarkuoti cukiniją. Svogūną susmulkinti.
Į gilesnį dubenį sudėti vištienos faršą, tarkuotą cukiniją ir smulkintą svogūną ir gerai išminkyti.
Įmušti kiaušinį ir vėl gerai išminkyti. Po šaukštą palaipsniui suberti miltus, prieskonius ir gerai išmaišius dėti į šaldytuvą 20 min.
Šaukštu suformuokite kepsniukus ir kepkite gerai įkaitintame aliejuje.
Šaltinis – “Samčio užrašai“.