Ką gali žinoti – gal tokia picos versija bus ir jūsų mėgstamiausia. Žinau, kad jau nekantraujate sužinoti, koks jos receptas. Tad skubu pasakoti.
Pica, kurios galima valgyti, kiek tik norite
Pagrindui paruošti reikės:
- 1/2 cukinijos,
- kelių saujų maltų linų sėmenų (galite naudoti ir viso grūdo, grikių, avižinius ar kitokius miltus),
- 2 kiaušinių,
- mėgstamų prieskonių.
Viską sudėkite į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Po to gautą masę užpilkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, suformuokite blyno formą ir kepkite orkaitėje apie 15-20 minučių 200 laipsnių temperatūroje, kol gražiai paruduos.
Kol pagrindas keps, pasiruoškite daržoves – nuplaukite špinatus, supjaustykite pievagrybius, vyšninius pomidorus (galite pridėti ir kitokių daržovių, kurias mėgstate) ir mocarelos sūrį.
Iškepus pagrindui ant jo užtepkite 100 % pomidorų pastos, sudėkite špinatus, mocarelos sūrį, pievagrybius ir vyšninius pomidorus. Viską pabarstykite mėgstamais prieskoniais.
Ir dar kartą viską pakepkite orkaitėje apie 10 minučių arba kol sūris išsilydys.
Vualia! Štai ir sveikesnė pica!
Skanaus! Žinau, kad patiks.
Šaltinis – tinklaraštis „Simona Burbaitė“