Keptas kumpis „Riešutėlis“: mėsa tiesiog tirpsta burnoje

Palangos restorano „Gabija“ vyriausioji šefė Rima Rašinskienė šeimos šventėms dažnai kepa kiaulės kumpio dalį, vadinamą riešutėliu. Specialiai taip išpjaustyto kumpio galima įsigyti „Lidl“ parduotuvėse.

Keptas kiaulės kumpis.<br>lrytas.lt nuotr.
Keptas kiaulės kumpis.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2017, 9:12 AM, atnaujinta Mar 27, 2018, 10:37 AM

„Šio raumens forma primena lazdyno riešutą, o jo struktūra yra ypatinga – iškepusi ar ištroškinta mėsa būna itin sultinga, minkšta“, – patikino R.Rašinskienė.

Vienas kumpis sveria maždaug kilogramą, tad jeigu valgytojų yra daugiau, restorano šefė kepa du ar net tris mėsos gabalus.

Pirmiausia mėsą ji ištepa marinatu, paruoštu iš medaus, sojų padažo, druskos, pipirų, čiobrelių, ir deda ją į šaldytuvą trims paroms.

Ruošdamasi kepti kumpyje peiliu padaro ertmes ir prikaišioja džiovintų slyvų, abrikosų, česnakų.

Kiekvieną gabalą apkepa karštoje keptuvėje iš visų pusių, deda į skardą ir kiša į orkaitę, įkaitintą iki 98 laipsnių, – svarbu, kad temperatūra orkaitėje nesiektų 100 laipsnių ir būtų įjungta vėjelio funkcija.

Kumpius kepa tol, kol temperatūra jų viduje pasiekia 70–75 laipsnius.

 

Idealu, jeigu turite orkaitę su įtaisytu termometru mėsos temperatūrai matuoti. Jeigu ne – matuokite kepsnių termometru. Kilogramas mėsos tokioje temperatūroje iškepa maždaug per 2 valandas.

Taip iškeptą kumpį galima valgyti ir karštą, ir šaltą.

Prie jo tinka majonezas, krienai ar kornišonų padažas. Jam paruošti labai smulkiai sukapokite mažus marinuotus agurkėlius, sumaišykite su majonezu, gardinkite krienais ar garstyčiomis.

Beje, šį kumpį galima kepti ir grilyje – suvyniokite jį į tris folijos sluoksnius, pateptus sviestu, ir kepkite nuolat vartydami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.