Jeigu norite, lašišą pakeiskite krevetėmis – taip pat labai gardu.
Niekas neatsisakys pakartoti.
Makaronai su lašiša ir cukinijomis
Reikalingi produktai:
- 250 g makaronų,
- 100-150 g lašišos,
- 1 jauna cukinija,
- 250 ml grietinėlės (riebesnės),
- citrinos sulčių,
- aliejaus,
- druskos ir pipirų (citrinpipirių arba česnakinių pipirų),
- žalumynų (krapų, petražolių) patiekti.
Kaip gaminti
Cukiniją supjaustykite plonomis riekelėmis, o jas padalinkite į keturias dalis.
Supjaustykite lašišą gabalėliais.
Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus.
Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus, berkite cukinijas ir apkepkite porą minučių.
Dėkite lašišą ir apkepkite. Po minutės-kitos, kai lašiša bus iškepusi (jeigu naudojate žalią, o jeigu rūkytą – greičiau), supilkite grietinėlę, citrinų sultis, berkite druskos, pipirų ir pakaitinkite keletą minučių virš lėtos ugnies.
Makaronus nukoškite, pasilikite šiek tiek skysčio, kuriame jie virė, ir supilkite į keptuvę su lašišų padažu. Sumaišykite. Jeigu trūksta skysčio, įpilkite šiek tiek vandens, kuriame virė makaronai.
Patiekite apibarstę šviežiais žalumynais.