Toks ūkiškas kepsnys, bet tikrai neprastas ir sotus.
Ingredientai:
- 4 sprandinės gabaliukai
- 1 morka
- 1 svogūnas
- 1 obuolys
- keli pievagrybiai
- gerai besilydančio tarkuoto sūrio
- druska
- malti juodieji pipirai
- džiovinti prieskonių kiaulienai
- truputis majonezo
- aliejaus kepimui.
Mėsos gabalėlius išmušame ir apibarstome prieskoniais.
Paliekame pasimarinuoti bent kelioms minutėms.
Pievagrybius susmulkiname, morkas sutarkuojame, obuolį nulupame ir išėmę sėklas supjaustome nedideliais kvadratėliais, svogūnus irgi susmulkiname.
Keptuvėje su aliejumi apkepiname morkas ir svogūnus, tada beriame obuolius ir dar pakepiname. Beriame grybus ir kepiname kelias minutes. Beriame pagal skonį druskos ir pipirų.
Keptuvėje ant stiprios ugnies apkepiname kepsnius.
Dedame juos į skardą, patepame majonezu vos vos, dedame kepintas daržoves, užberiame sūriu ir kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 10 min., kol sūris gražiai išsilydo.
Valgėme su salotomis.
Šaltinis – „Samčio užrašai“.