Gali. Nevykusios nuotraukos.
Labai ilgai kaupiausi vienam receptui ir šiandien išbandžiau. Skonio prasme receptas buvo tobulas, o va nuotraukos – ne.
Bet aš nenurimsiu, būtinai dar gaminsiu ir jums parodysiu.
Šio pyrago receptą radau sename, berods 2008 m. „Virtuvės paslaptys' žurnale, tik aš nedėjau ant viršaus apelsino žievelių sirupe.
Išėjo toks paprastas, drėgnas ir skanus pyragiukas, kuris greit buvo suvalgytas prie kavos ir ne tik.
Apelsininis pyragas su aguonomis
Ingredientai:
- 200 g cukraus,
- 200 g sviesto,
- 3 kiaušiniai,
- 50 g aguonų,
- 1,5 st. miltų,
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
- 2 apelsinai.
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi. Po vieną įmaišome kiaušinį. Beriame miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišome.
Beriame nuplikytas aguonas, nutarkuotas apelsino žieveles ir supilame išspaustas apelsinų sultis. Viską gerai išmaišome.
Skardą išklojame kepimo popieriumi ir supilame tešlą.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 45 min., arba kol iškepa.
Šaltinis – „Samčio užrašai“