„Prisipažinsiu – tortas man nepatiko (o gal nebuvo skaniai iškeptas), bet keksiukai labai patiko ir man, ir šeimai“, – rašo mūsų skaitytoja Odeta Kudopčenkienė.
Konkursui „Mano virtuvė kvepia rudeniu“ ji pasiūlė keksiukų „Juodasis miškas“ receptą.
Dalinamės.
Keksiukai „Juodasis miškas“
Reikės:
- 3 kiaušinių,
- 125 g sviesto,
- 1 st. cukraus,
- 1/2 st. pieno,
- 1 1/2 st. miltų,
- 2 šaukštelių kepimo miltelių,
- 1/4 st. kakavos.
Kremui:
- 250 g maskarponės sūrio,
- 150 g cukraus pudros,
- 1/2 citrinos sulčių,
- vyšnių.
Gaminame
Įkaitiname orkaite iki 160 laipsnių.
Pasiruošiame keksiukų kepimo skardą, dedame popierinius sijonėlius.
Į dubenį dedame kiaušinius, minkštą sviestą ir cukrų ir išplakame mikseriu iki kreminio tirštumo.
Suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kakavą ir supilame pieną. Išplakame iki vientisos masės.
Šaukštu kabiname masę ir dedame į formeles. Dedame 3/4 formelės tūrio, įspaudžiame vyšnią į vidų.
Dedame kepti į orkaitę apie 18 - 20 min.
Kai iškeps – atvėsiname.
Ruošiame kremą
Maskarponės sūrį ištriname su cukraus pudra ir citrinos sultimis iki vientisos, standžios masės.
Dedame kremo masę į konditerinį maišelį su žvaigždutės antgaliu ir spaudžiame kremą ant atvėsusių keksiukų.
Ant viršaus uždedame vyšnią.
Iš nurodyto produktų kiekio išeina 12 vnt.