Kalakutienos maltiniai su morkomis ir žirneliais
Reikės (maždaug 8-10 kotletų):
- 300 g kalakutienos filė,
- 200 g kalakutienos šlaunelių / petukų mėsos,
- 60 g nusausintų konservuotų žaliųjų žirnelių,
- 2 virtų pjaustytų morkų,
- 1 pakepinto raudonojo svogūno,
- 2 valg. š. ispaninio šalavijo (chia) sėklų,
- 50 ml vandens,
- druskos, pipirų,
- žiupsnelio paprikos ir ciberžolės.
Gaminame
1. Ispaninio šalavijo sėklas sumaišome su vandeniu ir 15 min. pabrinkiname.
2. Sumalame paukštieną.
3. Įmaišome į faršą visus ingredientus.
4. Kepame alyvų ar kokosų aliejuje.
Patiekti su garstyčiomis, pomidorų pasta ir mėgstamomis daržovėmis.