Tai viena iš izraelietiškos šakšukos variacijų. O italai turi labai įdomų šio patiekalo pavadinimą – kiaušiniai skaistykloje.
Tokie pusryčiai greitai pagaminami, o su pomidorų padažu visada smagu eksperimentuoti.
Receptu pasidalino Londone gyvenanti grafikos dizainerė Greta Dičiūnaitė. Apie ją „Lietuvos rytas“ jau rašė, plačiau skaitykite čia:
Šiems pusryčiams Gretą įkvėpė Pietų Italijos skoniai – kiaušinius ji kepa su ančiuviais ir kaparėliais. Beje, ne vegetarams ančiuvių ji tikrai rekomendavo neatsisakyti.
Kiaušiniai pomidorų padaže pagal italus
Reikės:
- nedidelio svogūno,
- 3 česnako skiltelių,
- 2 kupinų arbatinių šaukštelių kaparėlių,
- 3 ančiuvių filė,
- saldžiosios paprikos,
- skardinės konservuotų smulkintų pomidorų,
- 4 kiaušinių,
- arbatinio šaukštelio cukraus,
- žiupsnelio džiovintų čiobrelių,
- parmezano,
- šviežių bazilikų,
- alyvuogių aliejaus.
Svogūną ir papriką smulkiai supjaustykite ir sudėkite į įkaitintą keptuvę, pašlakstytą šlakeliu aliejaus. Kepkite ant vidutinės kaitros, kol daržovės suminkštės. Česnaką, kaparėlius bei ančiuvius dėkite ant pjaustymo lentelės ir viską kartu susmulkinkite. Sudėkite į tą pačią keptuvę ir porą minučių pakepkite.
Tuomet supilkite pomidorus, įberkite žiupsnelį čiobrelių ir šaukštelį cukraus. Viską išmaišykite ir leiskite pavirti 5 minutes ant vidutinės ugnies. Paragaukite ir pasūdykite, jei trūksta druskos.
Padaže padarykite duobutę ir į ją įmuškite kiaušinį. Tą patį pakartokite su likusiais trimis. Viską troškinkite, kol kiaušinių baltymas sustings, o trynys dar liks skystas.
Ant viršaus užtarkuokite parmezano, užpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir apibarstykite bazilikų lapeliais.
Valgykite su skrudinta duona.