Ta proga jis pagamins kelių rūšių karštus užkandžius su sluoksniuota tešla ir sūrio lazdelėmis, kuriuos taip pat galima valgyti ir šaltus.
Siūlome tokį užkandį išbandyti ir jums.
Sluoksniuotos tešlos užkandžiai su sūrio lazdelėmis
Reikės:
500 g bemielės sluoksniuotos tešlos;
4 riekelių vytinto kumpio;
16 griežinėlių mėgstamos dešros (saliamio ar čioriso);
12 sūrio lazdelių;
1 kiaušinio;
Konservuotų saulėje džiovintų pomidorų;
Konservuotų grilintų baklažanų;
Mėgstamų prieskonių;
Žiupsnelio miltų.
Gaminimo eiga:
Ant darbastalio pabarstyti miltų ir patiesti 6 mažuosius sluoksniuotos tešlos stačiakampius. Perpjauti juos per pusę skersai.
Ant keturių puselių uždėti po kumpio riekelę, ant kitų keturių puselių uždėti po 4 griežinėlius mėgstamos dešros, ant likusių puselių uždėti turimų konservuotų daržovių.
Sūrio lazdeles apvolioti prieskoniuose. Geriausia naudoti prieskonius be druskos. Jei su druska, apvolioti negausiai. Vieną tešlos kraštą išilgai patepti kiaušinio plakiniu ir susukti ritinėlį bei užspausti, kad kitas tešlos kraštas priliptų prie kiaušinio plakinio.
Ritinėlių viršuje skersai peiliu padaryti negilias įpjovas ir ištepti paviršių kiaušinio plakiniu. Galima supjaustyti ritinėlius 3–4 cm storio gabaliukais prieš kepimą arba po jo.
Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių, kol gražiai apskrus.
Skanaus!