Ir vaikams, ir suaugusiems patiks burnoje susprogdinti saldžiai rūgščią snieguotą spanguolę.
Cukruotos spanguolės
Šiam desertui paruošti reikės:
- 1 stiklinės vandens,
- 1 stiklinės šviežių spanguolių,
- 2,5 stiklinės cukraus (arba 1 stiklinės cukraus ir pusantros stiklinės miltelinio cukraus).
Gaminame
Užvirinkite vandenį, supilkite stiklinę cukraus ir virkite, kol cukrus ištirps. Palikite sirupą šiek tiek atvėsti.
Suberkite spanguoles į sirupą, išmaišykite ir leiskite visiškai atvėsti.
Supilkite sirupą su spanguolėmis į indą, uždarykite ir padėkite į šaldytuvą. Laikykite 8-24 valandas.
Didelėje lėkštėje paskleiskite likusį cukrų. Jeigu norite stambesnių „sniego“ kristalų, naudokite paprastą, o jeigu smulkesnių – miltelinį cukrų.
Spanguoles supilkite į rėtį, leiskite sirupui nuvarvėti. Vėliau jį galėsite panaudoti kisieliui ar kitiems skanėstams virti. Tačiau pernelyg spanguolių nesusausinkite, kitaip prie jų nelips cukrus.
Šaukštu dėkite keletą spanguolių ant cukraus ir švelniai pavoliokite, kol paviršius gerai pasidengs.
Perkelkite ant sausos skardos, išklotos kepimo popieriumi. Cukruje išvoliokite visas spanguoles ir palikite džiūti mažiausiai valandai.
Gražiausiai spanguolės atrodo tą pačią dieną, kai pagamintos. Orui nepralaidžiame inde jos gali stovėti 2-3 dienas, vėliau praranda standumą, cukrus aptirpsta ir nebeatrodo gražiai.