Svarbiausia, kad blynelių prikepu daug ir su skirtingais įdarais.
Anūkei – su kreminės varškės įdaru. Šiuos blynelius su malonumu valgo vyras ir žentas.
Dukrai – su kokiu nors pikantišku įdaru. Dalinuosi su jumis pikantiškų blynelių receptu.
Pikantiški blyneliai su krabų lazdelėmis ir sūriu
Reikės:
Blynelių masei (iš nurodyto kiekio iškepiau 20 vnt.):
- 1 l pieno,
- 300 g miltų,
- 2 kiaušinių,
- cukraus ir druskos pagal skonį,
- aliejaus keptuvei patepti.
Pikantiškam įdarui:
- krabų lazdelių,
- fermentinio ar kito sūrio, pjaustyto lapeliais ar tarkuoto,
- žalumynų (džiovintų špinatų, krapų, petražolių),
- sviesto ir česnako granulių blyneliams apkepti.
Gaminame
Iš recepte išvardintų produktų užmaišiau blynelių masę (miltų kiekį galite reguliuoti patys, jeigu norite, kad blyneliai būtų storesni ).
Ant kiekvieno blynelio dėjau fermentinio sūrio ir supjaustytas krabų lazdeles, pagardinau džiovintais špinatais ir susukau.
Blynelius apkepiau svieste, pagardindama česnako granulėmis.
Skanaus!
Šaltinis: „Gamink su Audrone“