Pagal estišką receptą troškinti kopūstai su medumi

Dalijamės vieno populiariausių Estijoje maisto tinklaraščio „Nami-Nami“ autorės Pille Petersoo receptu!

 Troškinti kopūstai.<br> 123rf.com nuotr.
 Troškinti kopūstai.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 24, 2018, 2:07 PM, atnaujinta Feb 20, 2023, 1:38 PM

Šaltojo sezono stalas Estijoje neįsivaizduojamas be tokių riebių patiekalų, kaip kepta kiauliena ar paskrudinta juodoji dešra.

Šalia šių skanėstų neretai patiekiamas itin gardus garnyras – troškinti rauginti kopūstai

Kopūstai maloniai rūgštūs su lengvai susikaramelizavusio tamsiojo alaus ir medaus arba rudojo cukraus skoniu.

Su medumi troškinti kopūstai

Reikės:

  • 1 kg raugintų kopūstų,
  • 100 g rudojo cukraus arba medaus,
  • 1-2 arb. šaukštelių druskos,
  • 500 ml tamsiojo alaus,
  • saujos kmynų,
  • 50 g sviesto.

Visus produktus sumeskite į didelį puodą ir kaitinkite virš nedidelės ugnies. Troškinkite maišydami iki kopūstai įgaus malonią auksinę spalvą ir susislėgs. Tai užtrunka apie valandą. 

Šaldytuve gali stovėti savaitę. Prieš patiekiant pašildyti. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.